1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İspanya'da Hepatit C Hastaları İlaç İçin Yürüdü

İspanya'da Hepatit C Hastaları İlaç İçin Yürüdü

İspanya'da yaklaşık 900 bin hepatit C hastası, son bulunan tedavi yöntemlerine göre kullanmaları gereken ilacın devlet tarafından karşılanmamasını protesto etti.

A+A-

Başkent Madrid'deki 12 Ekim Hastanesi önünde toplanan binlerce hepatit C hastası, Başbakanlık konutuna (Moncloa) kadar yürüdü.

"BİZİM DE YAŞAMA HAKKIMIZ VAR"
"Herkes için tedavi, herkes için ilaç" sloganı atan göstericiler, "Sağlık yüzde 100 kamusal olmalı. Sağlıkla müzakere yapılmaz" açıklamasında bulundu. Seslerini duyurmak için geçtiğimiz 18 Aralık'tan bu yana 12 Ekim Hastanesi içinde kendilerini odalara kapatarak eylem yapan hepatit C hastaları, son 1 ay içinde 6 hastanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Hepatit C hastaları sloganlar atarak yürüdü.

Ölmediler, öldürüldüler, bizim de yaşama hakkımız var.

Muhalefet partilerinin ve sendikaların da destek verdiği gösteri olaysız sona erdi.

BAŞBAKAN RAJOY: İLAÇLARA ULAŞILACAK
Bu arada İspanyol hükümeti yetkilileri basına yaptıkları açıklamalarda, "ekonomik krizden dolayı ilaç yardımının durdurulduğu" iddialarını kabul etmeyip, sadece stratejik bir plan gerektiğini savundu. Başbakan Mariano Rajoy da tüm İspanyol vatandaşlarının, doktorun yazdığı reçetedeki ilaçlara ulaşabileceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.