1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İnternetten dershane eğitimi başladı

İnternetten dershane eğitimi başladı

Dershaneler artık evlere gelecek. TÜRKİYE’DE ilk defa uzaktan dershane eğitimi dönemi başladı.

A+A-

Akşam'ın haberine göre Dünya Eğitim Kurumları, MEB onayıyla, internetten dershane eğitimi vermeye başladı. Sistemde öğrenciler, canlı olarak verilecek derslerde soru sorma imkanı da bulacak. Öğrencilere yoklama da yapılacak.

Dünya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Güler Karakurumer, verdikleri eğitimin tamamen MEB müfredatına uygun olduğunu söyledi.

HER SINAV VAR

Karakurumer, “İlköğretim ve orta öğretim ders içeriklerini resim, şekil ve animasyonlarla zenginleştirerek internet üzerinden sesli, canlı, interaktif programları ile öğrencinin ayağına götürüyoruz” dedi. Karakurumer, sistemin özellikle engelliler için büyük fırsat olacağını vurgulayarak, “SBS, ÖSS, KPSS gibi sınavlara hazırlananlara büyük avantajlar sağlayacağız” şeklinde konuştu. Karakurumer, sistemi şöyle anlattı:

ÖDEV VE YOKLAMA

“Kayıt yaptıran öğrenciler şifreleri sayesinde sanal sınıflarda dersleri takip edecek, öğretmen istediği öğrenciye soru sorabilecek, öğrenci sorularına yanıt alabilecek, öğrenci katılamadığı veya anlamadığı her dersi arşivden indirerek istediği kadar izleyebilecektir. Bu sistemde klasik eğitimde olduğu gibi öğrencilere her ders için dönem ödevleri verilecek, sınavlar yapılacak”

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.