1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki bin yıllık aşk..

İki bin yıllık aşk..

Denizli'nin antik Laodikya Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında birbirlerine sarılmış durumda erkek ve kadın iskeleti bulundu.

A+A-

HÜRRİYET-Denizli'nin antik Laodikya Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında birbirlerine sarılmış durumda erkek ve kadın iskeleti bulundu. Kuzey Nekropolü'nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan 2 bin yıllık mezardaki iskeletler görenleri hem heyecanlandırdı, hem hayrete düşürdü.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Anadolu’nun en büyük ve en önemli antik kenti Laodikya'nın dört tarafını çevirdiği mezarlarda zaman zaman aşk ve nefretin izlerini gördüklerini söyledi.
Mezarların kurtarılarak içindeki hediyelerle birlikte müzelere kazandırılmasını amaçladıklarını belirten Şimşek, şunları söyledi:
“Laodikya'da ölü gömme geleneklerini öğrendiklerini öğrendik, mezarlara konulan hediyeler bulduk. Son olarak 2 bin yıllık bir mezarda birbirlerine sarılmış durumda erkek ve kadın iskeletleri bulundu. Kadın ve erkek birbirlerini öyle sevmiş ki öbür dünyada da aynı sevgiyi yaşamak için öldüklerinde aynı mezara konulmak istemiş. Bazı mezarlarda da çiftlerin başları farklı yöne gelecek şekilde gömüldüğüne tanık olduk. Bu durum da yaşarken birbirlerini çok seven, ancak zaman zaman kavga eden çiftlerin de aynı mezara gömülmek istediklerini gösteriyor. Bu tür mezarlar aşk ve nefreti anlatıyor.”

Bu haber toplam 2632 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.