1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Grup Yorum'un Merkezine DHKP-C Baskını

Grup Yorum'un Merkezine DHKP-C Baskını

İstanbul'da sabah saatlerinde DHKP-C örgütüne yönelik operasyon düzenledi, 13 kişiyi gözaltına aldı.

A+A-

Grup Yorum üyelerinin bulunduğu İdil Kültür Merkezi'nde ise bekleyiş hakim. Polise karşı direnişin başlamasıyla polis operasyon başlattı. Operasyon sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 06.00 sıralarında İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bir adrese operasyon düzenlenirken, operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi.

POLİS GAZ BOMBASI ATTI

DHKP-C örgütüne yönelik olduğu öğrenilen operasyonda, evin içinde bulunan şüpheliler, slogan atmaya başladı. Kapıları açmayan şüpheliler slogan atarken, polis ekipleri de eve gaz bombası attı.

13 KİŞİ GÖZALTINDA

Bir polis ekibi apartman kapısında girerken, bir başka polis ekibi ise itfaiye merdiveni yardımıyla3. kata ulaştı. İtfaiye ekipleri pencere korkuluklarını keserken, polisler de içeri girdi. 6'sı kadın 13 kişi gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin evdeki çalışmaları devam ediyor. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, operasyonun devam ettiği öğrenildi. Operayon kapsamında Grup Yorum'un çalışmalarını sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi'ne de baskın yapıldığı öğrenildi.

FACEBOOK'TAN MESAJ

Polisin operasyona başlamasının ardından İdil Kültür Merkezi'nde bulunan Grup Yorum üyeleri facebook sayfalarında şu mesajı geçti:

"Çalışmalarımızı yürüttüğümüz kültür merkezimizin etrafı yüzlerce maskeli, tüfekli polis tarafından bu sabaha doğru 05.00'den beri kuşatma altındadır. Yine Okmeydanı'nda bulunan İstanbul Gençlik Derneği yine yüzlerce polis tarafından camlardan girilerek, gaz bombalarıyla basılmıştır. Arkadaşlarımız gözaltındadır.

Şu an size idil Kültür Merkezi'nden yazıyoruz. Az önce öğrendik mahallemizde bulunan ve demokratik, yasal bir kurum olan Gençlik Federasyonu basılmış. Kültür merkezimiz önünde de bir polis yığınağı var. Birazdan burası da basılacak. Burada Grup Yorum elemanlarından İbrahim Gökçek-Selma Altın-Ali Aracı-Caner Bozkurt-Cihan Keşkek; Grup Yorum korosu elemanlarından Sultan Kavdır-Damla Sandal-Bahar Ertürk, İdil Tiyatro Atölyesi oyuncularından Ahmet Denizer, Yeliz Yılmaz, Ali Rıza Çelik toplam 10 kişiyiz."

Bu haber toplam 3825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.