1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazze'de enkazdan 40 ceset çıkarıldı

Gazze'de enkazdan 40 ceset çıkarıldı

Gazze Şeridi'nde bugün enkaz altından 40 ceset çıkarıldı. Beyt Lahya ve Cebaliye kasabalarında enkaz altından çıkarılan cesetler arasında çocuklar da bulunuyor.

A+A-

Filistinli doktorların açıklamasına göre, 22 gün boyunca İsrail'in şiddetli bombardımanına maruz kalan kuzeydeki Beyt Lahya ve Cebaliye kasabalarında enkaz altından çıkarılan cesetler arasında çocuklar da bulunuyor.

Üç hafta süren İsrail bombardımanlarında üçte biri çocuk olmak üzere en az 1245 Filistinli hayatını kaybetti, 5300'den fazla Filistinli yaralandı.

Gazze'deki insan hakları merkezine göre, ölenlerin yüzde 65'i sivil.

İsrail, dün gece yarısından sonra ateşi kestiğini açıklamıştı.

LÜBNAN'DA ABD ELÇİLİĞİNE SALDIRMAK İSTEYEN GÖSTERİCİLER ENGELLENDİ

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, ABD Büyükelçiliğine saldırmak istedikleri belirtilen göstericiler, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Ellerinde Lübnan ve Filistin bayrakları olan 200 kadar gösterici, ABD Büyükelçiliğinin önündeki dikenli telleri aşmak istedi.

Lübnan güvenlik güçlerinin önce tazyikli su kallandığı, daha sonra göz yaşartıcı bomba atarak göstericileri dağıttığı bildirildi.

İsrail'in Gazze saldırısının başlamasından bu yana ABD Büyükelçiliği önünde zaman zaman gösteriler düzenlenmiş, ay başındaki bir gösteride 5 gösterici ve bir polis hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.