1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fuhuş yapan kadınlara ilginç ceza

Fuhuş yapan kadınlara ilginç ceza

Ankara'nın Polatlı ilçesinde fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kadına, ''psikolojik destek alma'' cezası verildi.

A+A-

STAR GAZETESİ & AA - Alınan bilgiye göre, fuhuş yaptıkları, fuhuş için yer temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Z.K. ve Ş.A. adlı kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.

Polatlı Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakim karşısına çıkan iki kadına, TCK'nın fuhuş suçunu düzenleyen 227. maddesine göre hapis cezası verildi.

Ancak bu kadınların topluma kazandırılabileceğini düşünen hakim, yeni Türk Ceza Kanunu'nun hapis cezasının ertelenmesini düzenleyen 51. maddesindeki ''Mahkeme, denetim süresi içinde hükümlüye rehberlik edecek bir uzman kişiyi görevlendirebilir. Bu kişi, kötü alışkanlıklardan kurtulmasını ve sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmesini temin hususunda hükümlüye öğütte bulunur'' hükmüne göre kadınların cezasını erteledi.

Karara göre kadınlar, 2 yıl denetim altında tutularak Adalet Bakanlığının belirlediği uzman bir psikologdan destek alacaklar.

Psikolog, kötü alışkanlıklarından ve fuhuştan kurtulmaları ve sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmeleri konusunda sanıklara telkin ve öğütte bulunacak.

Yine Adalet Bakanlığının belirlediği uzmanlar, 3'er aylık sürelerle sanıkların sosyal uyumu ve sorumluluk bilincindeki gelişme hakkında rapor düzenleyecek.

Hakim, bu raporlar doğrultusunda kadınların durumunda düzelme görürse sanıklara hapis cezası uygulamayacak, aksi takdirde kadınlar 2 yıl hapisle cezalandırılacak.

Bu haber toplam 4295 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum