1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fransa pedofiliyi yargılıyor

Fransa pedofiliyi yargılıyor

Pedofili suçundan 20 yıl hapis yattı. Serbest kaldıktan sonra beş yaşındaki Türk kökenli Enis Kocakurt’a tecavüzden yargılanan sanık Evrard, Fransa’da hadımlaştırma tartışmasını alevlendirdi

A+A-

Fransa’nın sabıkalı pedofili Francis Evrard’ın 15 Ağustos 2007’de Türk kökenli Enis Kocakurt’a tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. 63 yaşındaki Evrard, adam kaçırma, zorla alıkoyma, cinsel taciz ve 15 yaşından küçük birine tecavüzle yargılanacak. Evrard davası Fransa’da herhangi bir tecavüz olayının ötesinde tartışmalar yaratarak cinsel saldırı suçlularının cezalandırılma şartlarının yeniden sorgulanmasına neden oldu.

Daha önce aynı suçu işlediği için 20 yıl hapis cezasına mahkûm edilen Evrard, iddiaya göre, cezaevinden çıktıktan sadece bir buçuk ay sonra Enis’e tecavüz etti. Sanık, 2 Temmuz 2007’de cezaevinden çıktığında hormon tedavisi ve psikolojik takibi içeren “adlî gözetim” sistemi geçerliydi. Ancak yargı sistemindeki tıkanıklık nedeniyle uygulama, küçük Enis’e tecavüzden 10 gün sonra, 24 ağustosta başlatılabildi.

Evrard’ın suçunu tekrar etmesi, Fransa’da 2008’de kabul edilen yasayla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Fransız yargı sisteminde önemli değişiklikler öngören bu yasaya göre, bir hükümlü hapishanede ceza süresini doldurduktan sonra, suçun tekrarı olasılığına karşı, ceza idaresi ve sağlık bakanlığı kontrolü altında bir gözaltı merkezinde tekrar alıkonabiliyor.

“Hadım cezası tartışılmalı”

Francis Evrard davası, 28 eylülde tecavüze uğramış ve öldürülmüş olarak bulunan Marie-Christine Hodeau’nun katil zanlısının da sabıkalı olduğu anlaşılınca, yeni bir boyut kazandı. Son olayın ardından, hükümet, suçun tekrarının önlenmesine karşı bir yasa hazırlığı başlattı. Yasa tasarısına, zorunlu kimyasal hadım etme cezası eklendi.

Sarkozy’ye mektup

Evrard 21 eylülde Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye bir mektup yazarak testislerinin alınarak “fiziksel olarak hadım edilmesi” talebinde bulundu. Şu anki düzenlemelere göre vücut bütünlüğünün bozulması olarak görüldüğü için, Fransa’da cerrahi hadıma izin verilmiyor. Kurbanın ailesinin avukatı, bu davanın kilit sorularından birinin, “Evrard’a ne yapabiliriz” olacağını söylüyor.

LE MONDE & TARAF GAZETESİ

Bu haber toplam 2545 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.