1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Flaş! PKK CHP'li vekili kaçırdı

Flaş! PKK CHP'li vekili kaçırdı

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırdı. PKK'nın yayın organı ANF olayı "HPG Hüseyin Aygün'ünün HPG tarafından gözaltına alındığı" şeklinde duyurdu...

A+A-

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırdı. PKK'nın yayın organı ANF olayı "HPG Hüseyin Aygün'ünün HPG tarafından gözaltına alındığı" şeklinde duyurdu... 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün, seçim bölgesi Ovacık'ta yaptığı gezi sonrası Tunceli dönüşünde içinde bulunduğu aracın önüne kesen bir grup PKK'lı terörist tarafından kaçırıldı. Yanında bulunan ve serbest bırakılan bir gazeteci ve danışmanının haber vermesi üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Aygün'ün bulunması için bölgede hava destekli çalışma başlattı.


Alınan bilgiye göre, CHP Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün, seçim bölgesi Ovacık ilçesinde incelemelerde bulunmak için sabah sattlerinde ilçeye gitti. Akşam saatlerinde Tunceli'ye dönmek için yola çıkan Hüseyin Aygün'ün aracı, Tunceli-Ovacık yol ayrımında PKK'lı bir grup terörist tarafından durduruldu. Kimlik kontrolü yapan teröristler daha sonra CHP Milletvekili Aygün'ü kaçırırken, aynı araçta bulunan danışmanı Deniz Tunç ve yerel muhabir Kadir Merkip'i serbest bıraktı. Tunç ve Merkip'in olayı güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine, Hüseyin Aygün'ün bulunması için bölgede hava destekli çalışma başlatıldı.

"BİRKAÇ GÜN SONRA BIRAKACAĞIZ"

6 Kişilik öncü PKK'lı grup, kısa süreli bir propaganda konuşmasının ardından CHP Milletvekili Aygün'ü "Bizimle geleceksiniz. Biz vekili birkaç gün alı koyacağız. Danışmanın ise gidebilir" dedi. Edinilen bilgilere göre Aygün "Bu yaptığınız doğru değil" diyerek itiraz etse de direnemedi.

PKK'lı grup Aygün'ü de alarak bölgeden yaya olarak uzaklaştı. PKK'lıların Aygün'ün yolu kestiği mevki Torunoba Karakolu'na beş kilometrelik mesafedeydi.

Aygün'ün Tunceli Ovacık  karayolunun 35'inci kilometresinde kaçırılması akla PKK'nın "Aygün'ün oradan geçeceğini biliyor muydu?" sorusun akla getirdi. İstihbarat kaynakları uzun süredir PKK'nın bölgede "yol kesme" faaliyetinde bulunmadığı ve "adam" kaçırmaya dönük faaliyetinin olmadığını vurgulayarak "Aygün'ün Ovacık'tan ayrıldığını biliyor olma ihtimalleri yüksek. Bir nevi nokta eylem olarak nitelendirilebilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da bilgi Tunceli Valiliği tarafından verildi. Bir İftar programında bulunan Kılıçdaroğlu'na koruması aracılığıyla Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili bilgi verdi.

VALİ: GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATILDI

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığını doğrularken, güvenlik güçlerinin bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirdi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Gürsel Tekin: ' Şoktayız. Kendisi bölgede bazı çalışmalar yapıyordu. Valinin açıklamasından başka hiçbir bilgi alamıyoruz.

Hüseyin Aygün'ün danışmanı serbest bırakılmış ancak Aygün'den henüz haber yok, kendisine ulaşamıyoruz' . ' Şu aşamada herhangi bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Bunun neden yapıldığı konusunda bir bilgimiz yok. Neyin ne olduğunu anlamış değiliz. Yerel kaynaklardan bazı bilgiler var' dedi.


CHP'Lİ GENÇ: ARAŞTIRMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık ilçesinden Tunceli'ye giderken kaçırıldığı bilgisini aldıklarını, olayla ilgili araştırmalarının sürdüğünü bildirdi. 

Genç, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün saat 19.00 sıralarında Tunceli'ye giderken Munzur Çayı kıyısında kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi. 

Aygün'ün yanında iki kişi bulunduğunu ancak bu kişilerin serbest bırakıldığını aktaran Genç, ''Emniyet Müdürü ile konuştum. Olay daha çok yeni, inceliyorlar. Biz de araştırmamızı sürdürüyoruz'' dedi. 

Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek amacıyla ulaşmaya çalıştığını da bildirdi. 

Hüseyin Aygün kimdir?

Tunceli merkeze bağlı Erdoğdu Köyü'nde doğan Hüseyin Aygün Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Tunceli merkezde ceza avukatlığı yapmış olan Aygün, bugüne kadar gözaltında kayıplar, 1994 yılında köylerin yakılması ve Dersimliler'in zorla göçü, işkence ve adil olmayan yargılamalar, Dersim 1938 Katliamı başta olmak üzere Dersim'e dair pek çok hukuki girişimde bulundu.

Hüseyin Aygün aynı zamanda yazardır. Dersim, Alevilik, 1938 Katliamı gibi konularla ilgilenmektedir. Biri Kırmancki olmak üzere 3 adet kitabı yayınlanmıştır: "Eve Tarixê Ho Têri Amaene", "Dersim 1938 ve Zorunlu İskân" ve "0.0.1938 Resmiyet ve Hakikat".
Dersim'den CHP adına seçimlere girmesi ve bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları CHP çatısı altında özgürce sürdürmesi bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından önerildi.

Başta Dersim Katliamı olmak üzere Dersim'in tüm sorunlarını Meclis'te dile getirmek ve daha önemlisi çözümler aramak için bu teklifi kabul etti.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

AK Partili Milletvekili Galip Ensarioğlu ise 'Propaganda amaçlı olduğunu düşünüyorum. Serbest bıracaklardır' diye konuştu. 

AJANSLAR

Bu haber toplam 3867 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.