1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emniyet Teşkilatından Psikolojik Danışmanlık Semineri

Emniyet Teşkilatından Psikolojik Danışmanlık Semineri

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Emniyet teşkilatı psikolojik danışma ve rehberlik' semineri Antalya'da başladı.

A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Emniyet teşkilatı psikolojik danışma ve rehberlik' semineri Antalya'da başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Clup Hotel Sera'da düzenlenen Emniyet Teşkilatı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Semineri (ETEPSEM) öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, Türkiye genelinde 119 psikolojik danışmanlık ve rehberlik büro amirleriyle psikologlarının katıldığı seminerin çok faydalı geçeceğini söyledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen seminer ile psikolojik danışma ve rehberlik hizmetinin öneminin anlatıldığını belirten Kılınç,

emniyet teşkilatında ilk psikolojik danışma ve rehberlik biriminin 2004 yılında kurulduğunu söyledi. Altı sene önce 9 kişiyle başlayan birimin şu an 119 personele ulaştığını ancak yine yetersiz olduğunu anlatan Kılınç, emniyet teşkilatındaki psikolojik rahatsızlığın hissedilmesi üzerine bu sayının çok daha artırılacağını söyledi.

Güvenli polis ve güvenli hizmet parolası ile çalıştıklarını anlatan Kılınç, şöyle konuştu: "Polisin kendisiyle, ailesiyle ruhsal yapısının sağlam, güvenli olması, hizmetini olumlu yönde etkileyecektir, milletimize hizmette daha verimli, faydalı olacaklardır diye düşünüyoruz. Polis memurlarının herhangi bir rahatsızlıklarında doktora koştukları gibi, ruhsal sıkıntı duyduğunda da psikologa gönüllü olarak gitmeleri lazım." Bu ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama Türkiye'de bu konu yanlış anlaşılıyor. Birçok polis 'Psikologa gidersem ruhsal bozukluğum olduğu kanısına varılırsa, amirlerim bana görev vermez' diye dışlanma kaygısı hissediyor. Bütün çabalarımız bu kaygıyı yenmeye yönelik. Şu an az sayıda polis memuru bu birimlere gidiyor.

Haber FX

Bu haber toplam 5169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.