1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BSRHH, TBMM Bağımlılık Komisyonuna Katkı Sunacak

BSRHH, TBMM Bağımlılık Komisyonuna Katkı Sunacak

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni (BRSHH) ziyaret etti.

A+A-
Bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektöründeki gelişmeler ile internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılması amacıyla kurulan TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, hazırlayacağı raporda BRSHH’in deneyimlerinden yararlanacak.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın başkanlığında; CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, MHP Eskişehir Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel, MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, CHP Bursa Milletvekili Dr. Aykan Erdemir ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’dan oluşan heyet BRSHH Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt tarafından karşılandı. 

AMAÇ; RİSKLERİ AZALTMAK FIRSATLARI ARTIRMAK

BRSHH İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde incelemelerde bulunan komisyon üyeleri, Uzm. Dr. Ömer Şenormancı tarafından bilgilendirildi. Şenormancı, komisyon üyeleriyle BRSHH’ın internet bağımlılığı alanında oluşan bilimsel deneyimlerini paylaştı.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, internet bağımlılığı ve internetin sosyal etkileri konusunda Türkiye'yi nasıl bir geleceğin beklediğine ilişkin konuların önemli olduğunu belirterek, "İnternet teknolojisini sadece bir tehlike olarak görmüyoruz; çünkü biz komisyon olarak internetin sağladığı fırsatların arttırılmasını ve barındırdığı risklerin de azaltılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

ntvmsnbc

 

Bu haber toplam 2826 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.