1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Beylikdüzü Belediyesi Aile Danışma Merkezi Açtı

Beylikdüzü Belediyesi Aile Danışma Merkezi Açtı

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi ilçede önemli bir işlev görüyor....

A+A-
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, ilçedeki vatandaşlara hem rehberlik hizmeti sağlıyor hem de psikolojik sıkıntılarının çözümü için yardımcı oluyor.
 
Beylikdüzü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucunda, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde hizmet veren Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, ilçe halkının derdine derman oluyor. Sosyal hayat, evlilik, iş ortamı gibi konularda yaşanan stres ve sıkıntılardan vatandaşları uzaklaştırmak için ücretsiz olarak psikolojik destek veren merkez, kadrosundaki özel psikolog ve eğitmenlerle sorunların çözümü için çalışıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu tarafından projelendirilen ve yaz aylarında faaliyete giren merkez, açıldığı günden bu yana geçen 4 buçuk aylık süre zarfında, 95 kadın ve 19 erkek tarafından ziyaret edildi. Başvuru yapan vatandaşlarla tam 200 kere, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.
 
Beylikdüzü Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’ne başvuran vatandaşların kimlik bilgileri tamamen gizli kalıyor. Özellikle evlilik sorunları, kardeş kıskançlığı, aile içi iletişim problemleri, öfke kontrolü, özgüven eksikliği, sınav kaygısı, okul fobisi gibi sorunlarla merkeze gelen vatandaşlar, bireysel veya grup olarak terapi görüyorlar. Hiçbir ücret alınmadan yapılan terapiler, kişilerin sorununa göre birkaç seans olarak uygulanıyor.
 
AİLELERE ERGENLİK DÖNEMİ İLE İLGİLİ ÖZEL EĞİTİM
 
Beylikdüzü Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nde ailelere, çocuklarının ergenlik dönemlerine girmeleri ile yaşanılan sıkıntılar karşısında, alınması gereken önlemleri anlatan çeşitli eğitim seminerleri veriliyor. Eğitim seminerlerine katılan aileler grup toplantılarının yanı sıra, istedikleri takdirde özel görüşmelerle de sorunlarına çare bulabiliyorlar.
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’ne yaptıkları ziyarette, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Psikolog ve eğitmenlerle bir araya gelen Başkan Uzun, vatandaşların bu merkezi ikinci bir evi, siz eğitmenleri de arkadaşları gibi görmeleri için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini dile getirdi.
 
Kaynak: DHA
Bu haber toplam 15336 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum