1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Batman'da Aile Danışma Birimi'ne Bir Yılda 300 Başvuru

Batman'da Aile Danışma Birimi'ne Bir Yılda 300 Başvuru

Aile Danışma Birimi'ni ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Turhan, birimin faaliyetleri hakkında bilgi alırken, Aile Danışma Birimi'ne bir yıl içinde 300 kişinin başvurduğu öğrenildi.

A+A-

Valilik Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışma Birimi'ni ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Turhan, birimin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya ile İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Turhan, birimin daha aktif hale gelmesi konusunda valiliğin her türlü imkanı seferber edeceğini belirtti. Özellikle köyden kentte göç sonrası aileler, yaşanan psikolojik ve sosyolojik sıkıntılar ile çeşitli nedenlerden dolayı aile içinde yaşanan sorunların birebir anlatıldığı veya telefonla bildirildiği Aile Danışma Merkezine bir yıl içinde 300 civarında başvuru yapıldığı öğrenildi.

Birim dahilinde 'Aile Danışmanlığı ve Rehberlik Hizmetleri, Aile Danışma Merkezi-Psikolojik Danışma Birimi, Aile Bireylerine Uygulanan Psiko-terapi, ile Kadının Hukuki Haklarıyla İlgili Rehberlik ve Saha Çalışmaları' yürütülüyor. Birimde detaylı bilgiler alan Vali Turhan, bazı kaynakların değerlendirilerek hazırlanacak projelerle söz konusu birimin daha aktif ve daha işlevsel hale getirileceğini söyledi.

Bu haber toplam 6279 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.