1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bafraspor'u kana bulayan katil şizofren çıktı

Bafraspor'u kana bulayan katil şizofren çıktı

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde yaşanan kanlı spor klübü baskınını gerçekleştiren zanlının şizofren hastası olduğu ortaya çıktı.

A+A-

HURRİYET - Katil zanlısı Mustafa Ş.' nin yaptığı katliamın simit yüzünden başlaması ve küfüre dayanması nedeniyle ilçede hala büyük bir şok yaşanıyor. Ele geçirilen tabancanın ise kriminal

labaratuvarında yapılan incelemede el yapımı 14'lü olduğu belirlendi. Çifte cinayetin işlendiği kulüp müdürü odasında bulunan 7 boş kovan ile bina önünde bulunan 6 boş kovanında laboratuvarda ki incelemesi sürüyor.  

EL YAPIMI TABANCAYLA ATEŞ ETTİ

Geçtiğimiz salı günü öğle saatlerine doğru meydana gelen ve Bafra BelediyesporÆun teknik direktörü Sedat Gezer (49) ile kaleci antrenörü İsmail KurtÆun (42) ölümü, 64 yaşındaki kulüp müdürü Ergin Özarslan'ın da ağır yaralanmasına neden olayın simit ve küfürle ilişkili olmasının yankıları sürerken, olayı gerçekleştirenlerde yakalandı. Çok gizli yürütülen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sonunda çifte cinayetin aydınlatılması nedeniyle 7 kişi serbest bırakıldı. İfadeler doğrultusunda olaya adı karışan ve katil zanlısı olduğu belirtilen Mustafa Ş.' nin şizofren hastası olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre hala çocukları olan ve dün yakalanan İsmail A. kulüp müdürünü odasında döverken dün gece Kolay Beldesi'nde yakalanan Mustafa Ş.' nin de rastgele tetiğe bastığı ileri sürüldü. Cinayette kullanılan tabancanın da el yapıma 14'lü olduğu belirlendi.  Minübüsün kendisine ait bir firmaya kayıtlı olmasından dolayı gözaltında olan işadamı Nuri S.' nin de zanlılarla birlikte bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

 

MAÇ GÜNÜ 2 BİN SİMİT SATIYORMUŞ

İnanılması zor olay iddiaya göre şöyle gelişti. Bafra Şehir Stadında simit satmaya tek yetkili fırın olduğu ve maç günlerinde bin 500-2 bin simit sattığı belirtilen 28 yaşındaki İsmail A.' nın önceki haftalarda çıkan olaylar nedeniyle takımın ceza almasının gündemde bulunması yüzünden kulübe telefon açarak, "Hafta sonu maçımız seyircili mi, yoksa seyircimiz mi oynanacak. Ona göre simit yaptıracağım" sözüne kulüp müdürü Ergin Özarslan'ın, "Seyircili oynanacak" diye karşılık vermesi ve buna da İsmail A.' nın, "O ki ceza almadık, niye bunu duyurmuyorsunuz kardeşim" demesine, Özarslan'ın da, "İşimi bana mı öğreteceksin. Eş...k" diyerek telefonu kapatmasının kanlı baskını tetiklemesi herkesi hem şaşırttı hem de şok etti.

 

TELEFONU KAPATTI KULÜBE KOŞTU

Tanesi 50 kuruş olan simit için açılan telefon ve karşılıklı konuşmanın küfürle sonlanmasından sonra İsmail A. yanına halasının oğlu 35 yaşındaki Mustafa Ş.' yi de alıp 47 yaşındaki kayınpederi Nuri S.' ye ait minübüsle kulübe gelip, hışımla içeri girerek, "Benimle burada telefonla kim görüştü" diye sordu. Buna da kulüp müdürü Ergin Özarslan, "Ben konuştum" diye karşılık verince İsmail A. "Benim babamın e...k olduğunu sana kim söyledi" deyip, ardından müdüre tekme tokat vurmaya başladı. Araya odada bulunan Teknik Direktör Sedat Gezer ile kaleci antrenörü İsmail Kurt girdi. Bu durumu gören ve şizofren hastası olduğu ileri sürülen Mustafa Ş.' de belindeki el yapımı 14' lü tabancayı çıkarıp rastgele tetiğe bastı. Olayda Gezer ile Kurt yere yığılıp hayatlarını kaybederken yaşanan arbede de omuzundan yaralanan kulüp müdürü Özarslan ise kanlar içerisinde zanlıların peşinden dışarı gitti. Ancak kapıya doğru yaklaşırken Özarslan'ın peşlerinden geldiğini gören Mustafa Ş. tekrar tetiğe basarak müdürü bu sefer karnından vurdu. Olay sonrası işledikleri cinayetlerin şokuyla kaçmaya çalışan zanlıların kullandığı minübüs ise ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki  jandarma tarafından bulunmasıyla cinayet kısmen aydınlanmaya başladı.

JANDARMA MİNİBÜSÜ BULDU, MÜDÜR İFADE VERDİ OLAY ÇÖZÜLDÜ

Jandarmanın bulduğu minübüsün Nuri S.' ye ait bir firmaya kayıtlı olduğunun belirlenmesinin ardından soruşturma genişletildi. Bu arada Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilen kulüp müdürü Ergin Özarslan'ın da vücudundaki kurşunlar çıkarılıp hayati tehlikeyi atlatıp ifade vermesi olayı tamamen çözdü. Özarslan'ın verdiği eşgal ve ifade ile hareket eden jandarma ile polis cinayeti aydınlattı. Zanlılar çok gizli yürütülen operasyonlarla gözaltına alındı. 10 kişinin gözaltına alındığı olayın aydınlatılmasından sonra ise İsmail. A, halasının oğlu Mustafa Ş. ve kayınpederi Nuri S.  tutularak diğer kişiler serbest bırakıldı. Nuri S. minübüsün kendisine ait firmaya kayıtlı olmasından dolayı tutulurken, suçlarını itiraf eden zanlılar İsmail A. ve Mustafa Ş. ile birlikte bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.