1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara'da Patlama; Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Ankara'da Patlama; Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

ANKARA'dan gelen son dakika haberlerine göre Kızılay Meydanı'nda büyük bir patlama oldu. Güven Park otobüs duraklarının olduğu yerde meydana gelen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var.

A+A-

Ankara'yı kana bulayan patlama saat 18.45'te meydana geldi. Kızılay Meydanı Güven Park otobüs duraklarının olduğu yerdeki patlama o kadar şiddetliydi ki başkentin her yerinden duyuldu. Patlamaya ilişkin gelen son dakika haberleri şu şekilde;

Ankara'da 27 kişinin ölümüne 75 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili PKK'nın ilişkili olabileceği iddia edildi.

22.05Patlamanın arkasında PKK olabilir

Ankara'da 27 kişinin ölümüne 75 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili PKK'nın ilişkili olabileceği iddia edildi.

Reuters'a bilgi veren bir güvenlik kaynağı, "Gördüğümüz kadarıyla PKK ya da PKK adına sol bir örgüt bu saldırıyı yapmış gibi. Bu nihai bir tespit değil ilk belirlemeler. Ancak kimin yaptığını belirlemek için üst düzey güvenlik değerlendirmeleri sürüyor. Güvenlik zirvesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki bu bilgiler de ele alınacak" dedi.

22.03Kızılay'da trafik yarın da kapalı olacak

Saldırıyla ilgili olarak olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Kızılay'ın yarın da trafiğe kapalı olabileceği kaydediydi.

22.01Putin'den Türkiye'ye taziye mesajı

Saldırıyla ilgili bir açıklama da Rus Devlet Başkanı Putin'den geldi. Putin, Türkiye'nin acısını paylaştığını duyurdu.

21.58HDP'den Ankara için açıklama var

Ankara'daki patlama sonrası HDP'den açıklama geldi. Saldırının lanetlendiği açıklamada, bu tür saldırıların Türkiye'nin kardeşliğini bozamayacağı belirtildi.

21.41ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Ankara'daki patlama sonrası, Kızılay'daki olay yeri araştırması devam ederken, yaralı yakınları hastanelere akın etti.

Patlama sonrası 75 yaralı Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bir bölümü taburcu edilirken, 45'e yakın ismin tedavisi ise sürüyor.

20.10ANKARA PATLAMASI ÖLÜ SAYISI AÇIKLANDI

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin Ankara Valiliği'nden son dakika açıklama geldi. Valiliğin verdiği bilgiye göre saldırıda 27 kişi öldü 75 kişi yaralandı.

En büyük can kaybının otobüs duraklarında olduğu öğrenildi. Ankara Valiliği açıklamasında olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 25 vatandaşın vefat ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz" denildi. 

FLAŞYARALILARIN SON DURUMU KAN İHTİYACI VAR MI?

Yaralılar 10 ayrı hastanede bulunuyor. Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacı olmadığını açıkladı.

Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.