1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Almanya'daki Müslüman Göçmen Kadınların Psikolojik Sorunları Ağır

Almanya'daki Müslüman Göçmen Kadınların Psikolojik Sorunları Ağır

Almanya'daki Psikiyatri ve Nöroloji uzmanı Dr. Meryam Schouler-Ocak Almanya'da yaşayan göçmenlerin, özellikle de Türklerin psikolojik sorunlarının giderek arttığını söyledi.

A+A-

Charite Üniversitesine bağlı St. Hedwig Hastanesi başhekimlerinden Dr. Meryam Schouler-Ocak, göç olgusu ve ağır işlerde çalışmanın psikolojik sorunları tetiklediğini vurguladı. Alman 1'inci Devlet kanalı ARD'deki bir programda konuşan Dr. Meryem Schouler-Ocak sadece Almanya'da en az 4 milyon kişinin depresyon geçirmekte olduğunu söyledi. Her yaş grubunda insanın depresyona girebileceğini açıklayan Schouler-Ocak rahatsızlığın tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. Dr. Meryam Schouler-Ocak, işsizlik, maddi sorunlar, sosyal izolasyon, uyum sağlayamama, iletişim kopukluğu, çocukların eğitim sorunu gibi pek çok etkenin bu psişik bozuklukların artmasına neden olduğunun altını çizdi.

Dr. Meryam Schouler-Ocak'ın, göçmen Müsülüman kızlar için en kötü şeyin, fahişe olarak damgalanmış olması olduğunu belirtirken büyük Türk ve Arap nüfusa sahip olan mahallede psikolojik sorunları bulunanlar için ayrı bir telefon hattı oluşturduklarını söyledi.

Bu haber toplam 6891 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum