1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aile-Der'in İlk Semineri Yoğun İlgi Gördü

Aile-Der'in İlk Semineri Yoğun İlgi Gördü

İstanbul Aile Derneği ilk seminer programını Hayat Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirdi. Programa hekim, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, ilahiyatçı, öğretmen, öğrenci ve çeşitli meslek gruplarından katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


İstanbul Aile Derneği ilk seminer programını Hayat Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirdi. Programa doktor, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, ilahiyatçı, öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup tarafından takip edildi.

Programda konuşmacı olarak katılan Sosyal Hizmet Uzmanı aynı zamanda AİLEDER kurucu başkanı Fatih Kılıçarslan “Ailelerle Terapötik Çalışma Teknikleri” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasında, sağlıklı iletişim/ilişki kurabilen çiftlerin önemine vurgu yapan Fatih KILIÇARSLAN şunları söyledi:

"Birbiriyle uyumlu olmayan karı-koca, çocuklarının doğmasıyla birlikte olumlu, verimli ve sağlıklı iletişim gerçekleştiremiyorlar. Karı-koca arasındaki iletişim sorunları, boşanmış anne-baba sorunları neticesinde çocuk gelişimi olumsuz etkileniyor. Böylece çocuk, aileden, anne-babadan uzaklaşmaktadır. Çünkü çocuk anne ve babanın çatışma alanı haline gelmekte, karı-koca kendi arasındaki çatışma ve problemi çocuk üzerinden gidermeye çalışmaktadır. Dolayısıyla çocuk, sorunun bir parçası haline gelmektedir. Çocuk aile sistemini korumak adına kendini kurban edebiliyor. Bu durum çocukta uyum ve davranış sorunlarına yol açmaktadır. Çocuk inişli çıkışlı duygusal tepkiler yanı sıra içine kapanıklık, aşırı hareketlilik, uyku ve yeme düzeninde bozukluk, derslerinde başarısızlık vs. davranış sorunları gösterebiliyor." dedi.

Çocukta uyum ve davranış bozuklukların tedavisinde aileyi tedavi sürecine katmanın önemini vurgulayan Kılıçarslan, "Aile terapisi, terapistle birlikte anne, baba ve çocukların ve ailedeki diğer kişilerin katıldığı grupça yapılan bir psikoterapi yaklaşımıdır. Aile üyelerinden bir veya bir kaçının tutum ve davranışlarının aile düzenlerini, ilişkilerini, geçimini bozacak ölçülere vardığı durumlarda, danışma ve terapi amacı ile yapılmaktadır. Terapotik sürece her bir aile üyesinin aktif katılımını sağlamak, aile üyelerinin her birinin bütün içindeki yeri, rol ve fonksiyonlarını değerlendirmek, çözüm için kaynaklarını harekete geçirmektir. Aile üyelerinin ayrı ayrı farklılıklarının ortaya çıkmasına yönelik müdahelerinin yanısıra farklılıklarının çatışmaya dönüştürmeden nasıl çözüm kaynağı olacağının belirlenmesini sağlamaktır. Aile içi ilişkilerde olumlu, iyi, yararlı tutum ve davranışları vurgulayarak değişim için cesaretlendirilmelidir. Aile üyelerini yeni rol ve tutum kalıpları oluşturmalarında yardımcı olmaktır. Aile üyelerinin birbirleri arasında empatik ilişki yasını oluşturmaya yönelik uygulamalar yapmaktır. Aile üyelerinin belirlenen problemin çözümüne odaklaşması ve çözüm için birlikte etmek bu anlamda güçbirliğini teşvik etmek önemlidir." dedi

Seminerlerin devamlılığı konusunda Aktüel Psikoloji'ye bilgi veren Fatih KILIÇARSLAN "Salı 18" seminerleri önemsediğimiz bir etkinlik projesidir. Sürekliliği ve sürdürülebilirliği konusunda kararlı bir tutum içindeyiz. Bu seminer dizisiyle; bir bütün olarak "Aile" ve Aile Danışmanlığı hakkında gündemi, gelişmeleri ilgilere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla, Aileder seminerleri Salı 18.00 de alanında uzman profesyonellerle Hayat Vakfı Konferans salonunda devam edecek"

Aile-Der Adres ve İletişim Bilgileri;

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul
Tel.     0212 588 2545                 
Faks.   0212 632 8579

Bu haber toplam 3660 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.