1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD Suudilere gizlice nükleer teknoloji satacak

ABD Suudilere gizlice nükleer teknoloji satacak

ABD Suudi Arabistan'a gizlice nükleer teknoloji satmaya hazırlanıyor. Enerji Bakanı Rick Perry'nin şirketlerin Riyad'a nükleer santral teknolojisi satmasına imkan veren altı yetki belgesini onayladığı ortaya çıktı.

A+A-

Uluslararası haber ajansı Reuters'in ortaya çıkardığı belgeye göre, Amerikan yönetimi Suudi Arabistan'da en az iki nükleer santral inşası için geniş çaplı nükleer teknoloji transferi anlaşması peşinde. 

Nükleer teknoloji satışına, ABD'nin yanı sıra Güney Kore ve Rusya gibi ülkeler de talip. Kazanan, bu yıl içinde Suudi Arabistan tarafından açıklanacak. 

ABD Enerji Bakanı Rick Perry'nin verdiği onay, şirketlere nükleer santral ihalesine girmek için gerekli hazırlığı yapabilmelerine imkan tanıyor. 

Ancak nükleer santralin inşası için ekipman gönderilmesini kapsamıyor. Şirketlerin, Amerikan yönetiminden onayları gizli tutumasını istediği de gelen bilgiler arasında. 

ABD'de çok sayıda kongre üyesi, Ortadoğu'da nükleer silah yarışı başlatabileceği endişesiyle Suudi Arabistan'la nükleer teknoloji paylaşımına karşı çıkıyor.

Bu haber toplam 2152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.