1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. YÜZ ŞEKLİNE GÖRE KONTÜR TEKNİKLERİ

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE KONTÜR TEKNİKLERİ

Yüz şeklinize göre uygulanması gereken kontör teknikleri ...

A+A-

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE KONTÜR TEKNİKLERİ


En çok merak edilen konulardan biri olan kontür tekniklerini yüz şeklinize göre uygularsanız daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Yüz şekline göre kontür teknikleri nelerdir?
Kontür tekniği yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz yerleri vurgularken kusurlu alanları gizlemek için kullanılır. Kontür ile yüzünüzü olduğundan daha ince, burnunuzu daha ince ve kalkık ve elmacık kemiklerinizi daha çıkık gösterebilirsiniz.


makyaj1.png 


4 yüz şekli ve yüz şekline göre kontür teknikleri

Oval yüzler için kontür tekniği:

Oval bir yüz şekliniz varsa kontür uygularken amaç yüz hatlarını genişletmek veya kısaltmak olacaktır. Aydınlatıcıyı çenenin ortasına ve yanakların üst kısmına hafifçe uygulayın. Koyu tonları ise alnın tepe noktası, saç-yanak birleşimi ve burnun ucuna sürün.


Yuvarlak yüzler için kontür tekniği:

Yüzünüz yuvarlaksa yanakları biraz daha içe doğru ve elmacık kemiklerinizi çıkık göstererek ince uzun yüz hatları elde edebilirsiniz. Bunu da ancak kontür tekniği ile başarabilirsiniz. Ön plana çıkarmak istediğiniz alın ve elmacık kemiklerine aydınlatıcı, yüzü inceltmek için ise yanak çukuru ve çene hizasına koyu renk kontür uygulamalısınız.

Kare yüzler için kontür tekniği:

Kare yüzler geniş bir alın ve çeneye sahip olan yüzlerdir. Kare görünümdeki bir yüzü kontür uygulayarak daha oval hale getirebilirsiniz. Hatlarınızı yumuşatmak için alın ve elmacık kemiklerine aydınlatıcı, alnın yan kısımlarına ve çeneye ise koyu renk kontür uygulanmalıdır.

Kalp yüzler için kontür tekniği:

Geniş bir alın ancak ince bir çeneniz varsa yüzünüz kalp şeklinde denilebilir. Burada amaç ince olan çeneyi daha dolgun göstermektir. Dudak çevresine açık renk aydınlatıcı uygulamalısınız. Yüz ve saçın birleştiği noktaya ve çenenin üzerine ise koyu ton kontür uygulamak yüzün üst kısmındaki keskin hatları yumuşatacaktır.
 

 

Bu haber toplam 5333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.