1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YÖK Karar Verdi: PDR Mezunları Sağlık Lisansiyeri Değil

YÖK Karar Verdi: PDR Mezunları Sağlık Lisansiyeri Değil

Daha önce Psikologlar için Sağlık Lisansiyeri olamayacağı yönünde karar veren YÖK'ün bu kararı Danıştay tarafından durdurulmuştu. YÖK bu defa PDR mezunları için aynı kararı verdi. İşte ayrıntılar

A+A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanları ile Psikoloji mezunlarının sağlık bilimi lisansiyeri durumları hakkında önemli bir karar verdi!

Hatırlanacağı üzere, Psikoloji mezunlarının sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmadığına ilişkin alınan 24 Şubat 2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararına açılan dava sonucunda bu kararın iptal edildiğini 13 Şubat 2017 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.


Psikologlar Sağlık Lisansiyeri Sayılacak

Üniversiteler Arası Kurul'un geçen sene, psikoloji mezunlarının Sağlık Bilimi Lisansiyeri sayılamayacağı yönünde ki kararına Danıştay'dan yürütmeyi durdurma geldi... 

 

 


Bu defa Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından; çeşitli kamu kurum, kuruluş ve şahıslar tarafından çeşitli tarihlerde yapılan başvurular sonucunda; Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunlarının Sağlık Bilimi Lisansiyeri sayılmalarının uygun olmadığına, Psikoloji programı mezunlarının Sağlık Bilimi Lisansiyeri sayılmalarına ancak tedavi yapamayacaklarına karar verilmiştir.

Kaynak: Memurlar

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz PDR uzmanları: "Sağlığın tanımının iyi yapılmaması durumunda bu kararla Okullarda görev yapan Psikolojik Danışmanlar kaygı sorunu yaşayan bir öğrenciyle, yapılandırılmış görüşmeleri sağlık hizmeti olarak değerlendirip reddedebilir. Bu karar hizmet sunumunda karmaşık bir statüsü olan PDR'yi daha anlaşılmaz bir meslek haline getirebilir. Ayrıca bu kararla sanki daha önce PDR uzmanları kendini hekim yerine koyarak hizmet vermişler izlenimi uyandırmaktadır. Bilimsel alt yapısı olmayan keyfi bir karar. Klasik bir Türkiye yaklaşımı. Şikayet üzerine açılmış dosyaları sahadan uzak insanların keyfi yetki kullanarak kapatma yada cevap verme teşebbüsü. Keşke konu tarafların görüşüne başvurularak sonuçlandırılsa..." denildi.

 


pdr1.jpg


 

Bu haber toplam 13700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum