1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Vajinanız için tehlikeli 4 hareket!

Vajinanız için tehlikeli 4 hareket!

Kadınlar için vajina sağlığı oldukça önemlidir. Ancak hiç farkına varmada gün içinde yaptığımız pek çok hareketle vajinamıza zarar verebiliyoruz. İşte o tehlikeli alışkanlıklar....

A+A-

Sabun ya da duş jelini çok fazla kullanmak

Sabun gibi temizleyici ürünler, vajina dudaklarınızın tahriş olmasına neden olabilir. İçerisinde parfüm ya da renklendirici olmayan sabunlar bile vajinanızda kaşınma ve yanma hissi yaratabilir. Ayrıca banyo köpükleri ya da banyo tuzları da içerdikleri kimyasallar nedeniyle sabun gibi vajinanızda tahrişe sebep olabilir. Vajinal sağlığınız için uzun banyo keyfinizi çok sevdiğiniz banyo tuzlarından uzak durarak gerçekleştirmeye çalışın.

Spor sonrası kıyafetlerimizi değiştirmemek

Spor sonrası terden ıslak hale gelen spor taytınız ya da şortunuz bakteri üretir ve vajina sağlığınız için büyük bir risk taşır. Bakteriler, vajina kanallarınıza ulaşırsa, vajinanızdaki mikropların dengesini bozar ve enfeksiyona neden olur. Spordan sonra hemen üzerinizdeki terli ve ıslak kıyafetleri çıkarıp duş almanız, enfeksiyon kapma riskinizi azaltır.

isiklete biderken pedli tayt giymemek

Bisiklete bindiğinizde vajina dudaklarınızda bir yanma ve acı hissi duyuyor musunuz? Bisiklete selesine oturduğuktan bir süre sonra sinirleriniz ve kasıklarınızdaki kan damarlarınız sıkışmaya başlar ve bunun sonucunda vajinanızda acı hissedersiniz. Bunu önlemenin en basit yolu bisiklete binerken kullanmak için özel üretilien pedli taylardan giymektir.

2012 yılında Yale Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, bisiklet selesinin direksiyondan daha yüksek pozisyonda olması, kadınlarda vajinanın zarar görermesine neden olduğu ortaya çıkarıldı. Bisikletinizi kullanmadan önce düzgün konuma getirin ve pedli tayt giymeyi ihmal etmeyin.

Bebek yağını kayganlaştırıcı olarak kullanmak

Vajinal kuruluk nedeniyle ile sevişme öncesi en hızlı sonucu almak için bebek yağı mı kullanıyorsunuz? Eğer siz de bu hataya düşüyorsanız, çok dikkatli olmalısınız. Yağ içerikli kayganlaştırıcılar, kalın yapıdadırlar ve vajinanızdan kolay temizlenmezler. Ayrıca vajina kanallarını tıkayan bebek yağları, enfeksiyona da neden olabilir. Bebek yağı yerine silikon ya da su bazlı kayganlaştırıcılar kullanabilirsiniz. Bu tip kayganlaştırıcı ürünler vajinanızdan çok daha kolay temizlenir ve vajina sağlığınız için daha iyidir.

Bu haber toplam 6940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.