1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Uğur Yücel: Oyunculuk bir tür ruh göçüdür

Uğur Yücel: Oyunculuk bir tür ruh göçüdür

Atıf Yılmaz Stüdyosu'nun düzenlediği söyleşiye katılan Uğur Yücel, oyunculuğu bir tür ruh göçüne benzetti: İnsanın, iyi oyuncu olabilmek için etrafındaki değişimi görmesi gerekiyor

A+A-

Küçükçekmece' deki Atıf Yılmaz Stüdyosu'nun düzenlediği 'Atıf Yılmaz Sinema Okulu Söyleşileri', önceki gün Uğur Yücel'i konuk etti. Bir grup tiyatrocu ve ilçe öğrencilerinin katıldığı söyleşide Yücel; oyunculuk yapmak isteyenlere, içseslerini dinlemelerini tavsiye etti. Tiyatro kökenli olduğunu fakat sinemada kendini daha iyi ifade edebildiğini belirten Yücel, oyunculuğun bir tür ruh göçü olduğunu söyledi:

SORGULAMAK LAZIM

"Doğu'daki bir ilimize gittiğimiz zaman çevre müziklerini duymaya başlarız. Çarşıdaki hemen her dükkandan hoyratlar, uzun havalar duyarız. Yani önce bir ses bütünüyle karşılaşırız. İkincisi ise görsel bir bütünlüktür. Eski taş evler, poşulu erkekler, rengarenk kıyafetli kadınlar, büyük avlularda oturmuş insanlar, koyu renkte çaylar... Derken 'bir şey'lerin değişmeye başladığını fark ederiz. İşte bu noktada bir oyuncunun bu değişimi 'görmesi' gerekir; bunu yapabilmeli ki, oradan bir hayat çıkarabilsin. İyi oyuncu olabilsin." Kişilerin gerçekten 'kim' olduklarını sorgulamaları gerektiğini belirten Yücel, şöyle devam etti: "İnsanın ilk malzemesi kendisi olmalı."

Sabah

Bu haber toplam 3798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.