1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Ortaylı: Hasta Dosyalarıyla Senaryo Yazıyorlar

Ortaylı: Hasta Dosyalarıyla Senaryo Yazıyorlar

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı konuğu olduğu bir Youtube kanalında hastalarının hikayelerinin dizi haline getirildiğini vurgulayarak Gülseren Budayıcıoğlu'na gönderme yaptı.

A+A-

Karar Gazetesi web sitesinde yer alan habere göre İlber Ortaylı Gülümser Budayıcıoğlu'nun hasta dosyalarını senaeryoya dönüştürmesini eleştirdi. Haberde yer alan açıklamada şu ayrıntılar yer aldı.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde Kafa Dergisi'nin Youtube kanalı olan KAFA TV'de yayınlanan 'İlber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim' programına katılarak gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlamış ve son dönemde yazdığı romanlarla İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu isim vermeden hedef almıştı.

"HASTA DOSYALARIYLA SENARYO YAZANLAR VAR

Gülseren Budayıcıoğlu'nun hastalarının hikayelerini dizi haline getirdiğini vurgulayan ünlü tarihçi, bu yapılanın doğruluğunun doktorlar tarafından sorgulanması gerektiğini belirterek "Merhum Engin Geçtan vardı bence çok okuyan çok bilen bir adamdı. Çok önemli bir vasfı daha vardı; hastası hastasıydı. Hipokrat yemini vardı, dosyası kendisindeydi. Kimse bilmezdi yakını bile. Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı. Anlayan anlıyor" demişti.

HÜRRİYET'TEKİ KÖŞESİNDEN CEVAP VERDİ

İsim vermeden İlber Ortaylı'ya Hürriyet Gazetesindeki köşesinden yanıt veren Budayıcıoğlu; 'Gönül işi' yaptığını vurgulayarak aslında bir tıp doktoru olduğunu kaydederken kendisine yöneltilene eleştiriler karşısında üzüntü duyduğunu açıkladı.

Yazdığı kitapları Amerikalı ünlü psikiyatrist Irvin Yalom’un kitaplarını okuduktan sonra yazmaya karar verdiği söyleyen Budayıcıoğlu, bu tür kitapların tüm dünyada yazıldığını belirtti. Budayıcıoğlu'nun açıklamaları sonrasında gözler İlber Ortaylı'ya çevrildi.

ORTAYLI GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NA AYAR VERDI

Bu gelişmeler Beyaz TV'de ki bir magazin programında İlber "Ortaylı Gülseren Budayıcıoğlu'na ayar verdi!" şeklinde yer aldı.


 

Bu haber toplam 3026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.