1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Tecavüze uğrayan eşşeğin psikolojisi bozuldu

Tecavüze uğrayan eşşeğin psikolojisi bozuldu

İzmir'de, binek atı bir aygırın ipini kopararak bir atlı spor tesisinin çitlerini kırıp 5 kısrak ve bir eşeğe tecavüz ettiği ilginç olayın ardından 3 atın hamile kaldığı öğrenildi. Eşeğin ise 3 aydan beri ahırda olduğu ve ağır bir depresyon geçirdiği bel

A+A-

Olay, geçen Nisan ayının ikinci haftasında meydana geldi. İnciraltı Atlı Spor Tesisleri'nde çiftçilik yapanların da bulunduğu bölgede, bağlı olduğu yerden ipini koparan binek atı bir aygırın Atlı Spor Tesisleri'nde çiti yıkarak içeri girip aralarında Türkiye'deki yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper'in yavrusu Happy Girl'in de bulunduğu beş kısrakla çiftleşmesi  gündeme gelmişti. 5 attan 3'ünün hamile kaldığı belirtildi.

Tesislerin sahibi Mustafa Akın, atlarının saf kan soyunun bozulduğunu söyledi. Atlarda 11 aylık hamilelik süresi yaşandığını anlatan Mustafa Akın; "İstem dışı bir çiftleşmeden ötürü 3 atımız hamile kaldı. 3 aydır atlarımıza talep olmuyor. Seneye babası belli olmayan bir sürü tay olacak. Afrikan, Arap ve yerli cinsteki tecavüze uğrayan atlarımızın kendi ırkından çiftleşmesi gerekiyordu aslında. Ancak ne olduğu belli olmayan bir cinsteki yavru atlar doğacak biz de onları çiftlikteki işlerde kullanacağız" diye konuştu.
İngiliz yarış atında herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getiren tesisin sahibi Akın, şöyle konuştu: "İngiliz atımızda bir sıkıntı yok. Sanırım tecavüz olayında boy konusunda bir problem oldu aralarında."

Tecavüzden kurtulamayan eşeklerinin ise psikolojisinin bozuk olduğunu anlatan Akın; "Atlarımız ile birlikte tecavüze uğrayan eşeğimiz de 3 aydır ahırdan çıkmıyor. Kendisi şu an depresyonda. Biz de merakla bekliyoruz" dedi.

İHA

Bu haber toplam 8548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum