1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Şule Çet Davasında Sanığın Savunması:Psikolojisi İyiydi Ama İntihar Etti!

Şule Çet Davasında Sanığın Savunması:Psikolojisi İyiydi Ama İntihar Etti!

Şule Çet’i öldürdüğü iddiasıya yargılanan Çağatay Aksu, o gece hiçbir sorun yaşamadıklarını iddia etti. Buna rağmen Çet’in camdan sarktığını ve ‘Ben gidiyorum’ diyerek atladığını, kendisinin de kurtarmaya çalıştığını öne sürdü.

A+A-

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Şule Çet’i plazadan düşmek üzereyken tutmaya çalıştığını iddia eden Çağatay Aksu, mahkeme başkanının camda hiçbir parmak izinin bulunmadığını belirtmesi üzerine, “Nasıl çıkabilir ki? Gömlek vardı üzerimde” cevabını verdi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Şule Çet’in yakınlarının yanı sıra birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi ve milletvekili takip etti. Savunma yapan sanıklardan Çağatay Aksu, cinsel istismar yaşanmadığını savunarak “Ağabey kardeş gibiydik biz” dedi. Mahkeme başkanının cinayet gününü sorması üzerine Aksu, şunları söyledi: “Cinayet demeyelim başkanım. Herkes toz pembe görüyor ama Şule maddi olarak çok zor durumdaydı. Olay günü kendisiyle buluştuk. Berk ve Mustafa da vardı buluştuğumuz yerde. Daha sonra kendilerine plazada içme teklif ettik. Şule ile birlikte çıktık. Yol üzerinde durup içki aldık. Plazaya gece girdik. Müzik açtık, viski doldurduk. Psikolojik durumu da çok iyiydi Şule’nin. Aramızda hiçbir şekilde yakınlaşma olmadı. Saat 3.50 sıralarında kalktı. Odaya doğru gitti. 50 saniye sonra peşinden gittiğimde sarkık vaziyetteydi. Elleri açık aşağıya doğru bakıyordu. Sol elimle tutmaya çalıştım. ‘Ne yapıyorsun?’ dedim. Şule de ‘Ben gidiyorum’ dedi.”

Mahkeme başkanının camda hiçbir parmak izinin bulunmadığını belirtmesi üzerine Aksu, “Nasıl çıkabilir ki? Gömlek vardı üzerimde. Daha sonra Şule elimden kaydı ve düştü. Berk o sırada makam koltuğunda oturuyordu. Şule’nin atladığını söyledim. İnanmadı. Aşağıya indik. Ben direk dışarı çıktım. Bulmaya çalıştım. Daha sonra araca bindim. Hastaneden yardım çağırmak istedim. Ancak olay yerine geri döndüm. Duvarın dibinde oturdum. Sonrasını hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.

MESAJLAR SORULDU

Mahkeme başkanının, Şule Çet’in ev arkadaşına, ‘Bu adam beni bırakmıyor’ şeklinde mesaj attığını belirtmesi üzerine sanık Aksu, “Eve gitmek istemediği için bahane olsun diye bu mesajı atmış olabilir” cevabını verdi.

Diğer tutuklu sanık Berk Akand da savunmasında Çağatay Aksu’yu 15 yıldır tanıdığını Şule Çet ile olay günü tanıştığını kaydederek, “Çağatay’ın yanına ‘Rıfkı’ isimli mekana gittim. Çağatay tek başına oturuyordu. Daha sonra Mustafa abi geldi. Lavaboya gidip geldiğimde Şule ile Çağatay oturuyordu. Saat 12 oldu. Çağatay ‘Ofise gidip viski içelim’ dedi. Ben de ‘Olur’ dedim. Daha sonra Çağatay, Mustafa abi ve Şule’ye sordu. Şule ‘Gelmesem iyi olur’ dedi. Ben de ‘Gelin işte çok oturmayız’ dedim. Şule de bunun üzerine gelmeye karar verdi” dedi.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.