1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ruhsatsız Aile Danışma Merkezleri Kapanıyor

Ruhsatsız Aile Danışma Merkezleri Kapanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ehil olmayan kişilerin Aile Danışmanlık Merkezi açtıklarını ve olayın suistimal edildiğini belirterek Ruhsatsız işletilen yerlerin kapatılacağını ifade eti.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

'RUHSATLANDIRMASI OLMAYAN YERLERİ KAPATACAĞIZ'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, bakanlığa bağlı olarak hizmet veren aile danışma merkezleri bulunduğunu belirterek, bu merkezlerden 46'sının bakanlıktan ruhsat almış durumda olduğunu söyledi. Kaya, şunları kaydetti:

BURALARA GİDEN ÇİFTLER BOŞANARAK DÖNÜYOR

"İstanbul'da görüyorum mahalle ve sokak aralarında aile danışma merkezi levhasıyla iş yapan aile danışma merkezleri var. Bize buralar hakkında çok fazla ihbar geldi. 'Buraya giden çiftlerin hep boşanarak çıktığına' yönelik gelen ihbarlar üzerine denetimlere başladık. Gerçekten birçok yerin ehil olmayan kişiler tarafından açıldığını gördük. Aile danışma merkezinde aile danışmanlığı sertifikası dahi olmayan, üniversite mezunu dahi olmayan, denklik almış bir diploması olmayan kişiler tarafından bu merkezlerin işletildiğini gördük. Bu konuda önlem almaya başladık. Denetimlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Yetkin kişiler tarafından açılmayan ve ruhsatlandırılmayan yerlerin kapatılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü ailelerin sağlıklı, huzurlu birlikteliği bizim için çok önemli. Çiftlerimiz aile danışma merkezlerine gidecekse mutlaka ve mutlaka ehil kişiler tarafından işletildiğinden emin olsun sonra gitsinler. Denetimlerimizi hızlandırdık. Sıkı bir takiple denetimlerimizi yapacağız. Ruhsatlandırması olmayan yerleri kapatacağız."


ÇOCUK BDT EĞİTİMİ 25-26 Mart 2017  (Sponsorlu)


BOŞANMA SÜRECİNDEKİ ÇİFTLERİN YÜZDE 38'İ VAZGEÇTİ

Bakan Kaya, "Aile yapısını güçlendirmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Doğum yardımlarından şimdiye kadar kaç anne, kaç bebek faydalandı? Toplam destek miktarı nedir?" sorusu üzerine, sosyal politikaların odak noktasına aileyi aldıklarını, sorunlara ailenin merkezde olduğu bir şekilde çözüm üretmek istediklerini söyledi.

Boşanma öncesi, sırası ve sonrasında verdikleri destek programına da değinen Kaya, şöyle devam etti:

"Aile ve boşanma danışmanlığı adı altında verdiğimiz destek programımız, çok kıymetli bir eğitim programı. Burada çiftlerin boşandıktan sonraki yaşamlarına uyum sağlayabilmeleri için eğitimler veriyoruz. Tek ebeveynlik, yeni yaşama adapte olma, çocuğun boşanma sürecinden en az etkilenebileceği konularında... Boşanma sürecinde danışmanlığımıza başvuran yaklaşık 7 bin 500 çiftimizden 2 bin 884'ü, yaklaşık yüzde 38'i evliliğini devam ettirme kararı aldı. Böyle de bir boyutu var. Burada ailenin korunması esas ama eğer aile sağlıklı, huzurlu bir şekilde devam ettirilemeyecek hale geldiyse elbette ki boşanma o zaman faydalı bir hale geliyor. Şiddet olacaksa Allah korusun. Evliliğin sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyoruz. Yüzde 38 iyi bir oran. Bunun yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu haber toplam 11485 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.