1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Risk Altındaki Çocuklar Çalıştayı Sonuç Önergesi

Risk Altındaki Çocuklar Çalıştayı Sonuç Önergesi

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aralık ayında düzenlenen ‘Risk altındaki korunması gereken çocuklar' 33 maddelik çalıştay sonuç önergesi açıklandı.

A+A-

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aralık ayında düzenlenen ‘Risk altındaki korunması gereken çocuklar' 33 maddelik çalıştay önergesi açıklandı. Önergede; risk altında bulunan çocukların tespit edilerek gerekli rehberlik, danışma ve destek, önleyici sistemlerin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

 

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aralık ayında düzenlenen ‘Risk altındaki korunması gereken çocuklar ‘ çalıştay önergesi Retaj Royal İstanbul Otel’de düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıya; BAŞAKDER Onursal Başkanı Prof. Dr. Nihat Bengisu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, AYBUDER Dernek Başkanı Yavuz Tufan Koçak, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir STK platformu sözcüsü Şakir Okutan, Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeki Ertürk, Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan ve davetliler katıldı.

Başakşehir ilçesinde risk altındaki çocuklara yönelik koruyucu, önleyici ve rehabilitasyon hizmetlerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştay önergesinde; çocuk istismarı ve ihmali, madde bağımlılığı, koruyucu eğitim çalışmalarına öncülük edebilmesi. ilköğretim okullarındaki öğrencilerinistismar ve ihmal durumlarının saptanması ile çocuk ve gençlik hizmetleri koordinasyon merkezi projeleri ön plana çıktı.

Çalıştayla bütün çocukların sorunlarının olduğunu göstermek istediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki, çalıştayda 33 maddelik bildirge hazırladıklarını belirtti. Bildirgeler ile uzunca üstünde durulması gereken konulardan oluştuğunu aktaran Beki, çalıştayın yararlarını şu şekilde anlattı: “Benim derdimi dert edinen, benim mayın tarlalarına düşmemem için bir şeyler düşünen, taşınan birileri var. Çocuklar bunu öğrendi. Bu bizim için çok önemli. Depremlerde duyduğumuz ‘Kimse yok mu’ cümlesine ’biz varız’ diyeceğiz, demeyi öğrettik. Çocuklarımızı erken evlendirmeyeceğiz. Nikahlarını kıymayacağız bu insanların. Risk altındaki çocuklarımıza, evlilik okulundan sertifikayı getirene kadar evlendirmeyeceğiz. 11-12 yaşında daha iyi ile kötüyü ayırt edebilecek duruma gelmemiş çocuklara evlilik gibi ağır bir mesuliyeti vermesi cinayettir. Bunları öğreteceğiz.” dedi.

Madde Bağımlılığı Danışmanı Yavuz Tufan Koçak bugünkü çalıştayın başlangıç için iyi bir girişim olabileceğini söyledi. Koçak, “Ben rehabilitasyon yerinin yerini duymak için gelmiştim. Artık lafla kaybedilecek zamanımız yok.” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki eski madde Bağımlısı Ömer Kaan Kaş ise, arkadaş ortamında uyuşturucuya başladığını belirtti. Kaş, “Biraz heves, biraz özentiyle başlıyor uyuşturucu. Ailemde bir sıkıntım yoktu aksine çok üzerime düşüyorlardı. uyuşturucuya 7. sınıfta başladım bırakalı 2 ay oldu. Biraz sıkıntılı bir dönem geçirdim bırakırken ama şuan rahatım.“ diye konuştu.

Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.