1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Rehber Öğretmenler Eğitime Alındı

Rehber Öğretmenler Eğitime Alındı

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Der) tarafından rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen 3. eğitim toplantısı Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantıya Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Türk PDR Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Şermin Külahoğlu, dernek yöneticileri, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Bildik, merkez ilçelerde görev yapan rehber öğretmenler yanı sıra davetliler katıldı.

Rehber öğretmenlerin sorumluluklarının fazla olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Rehber öğretmenlerimizin çalışmalarını çok önemsiyorum. Ancak bu çalışmalar okul bazlı kalmamalı. Halka inmeliyiz. Toplumun her kesiminin sizlere ihtiyacı var." dedi. Yeni neslin iyi yetiştirilmesinde ve hızla değişen dünyaya uyum sağlamalarında psikolojik danışmanların rolünün büyük olduğunu belirten Atilla Gülsar, rehber öğretmenlerin bu tür eğitim toplantılarıyla bir araya gelmelerinin ve kendilerini yenilemelerinin önemli olduğunu, diğer branş öğretmenlerinin de bu tür faaliyetler içerisinde olmalarını arzu ettiğini söyledi. Gülsar, çalışmayı organize eden Türk PDR Derneği'ne teşekkür etti.

Katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'a teşekkür eden Türk PDR Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Şermin Külahoğlu da katılımcılara daha önce gerçekleştirilen X. Ulusal PDR Kongresi ve Türk PDR Derneği toplantıları hakkında bilgi verdi.

Eğitim toplantısında "Bursa'ya Yeni Atanan Meslektaşlarımızın Oryantasyonu" konusunda Türk PDR Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Kıymet Aydoğdu, "Psikolojik Danışmanlıkta Meslek Etiği" konusunda da Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahşan Siviş Çetinkaya konuşma yaptılar. (CİHAN)

Bu haber toplam 4954 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.