1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!

Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!

Bir ebeveyn olmak, bazen Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gandalf; bazense Gotham’ı korumaya ant içmiş Batman olmaya benzer. Yani çocğunuza yol göstermek ve korumak tamamen sizin elinizde olan bir süreçtir.

A+A-

Bir ebeveyn olmak, bazen Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gandalf; bazense Gotham’ı korumaya ant içmiş Batman olmaya benzer. Yani çocuğunuza yol göstermek ve korumak tamamen sizin elinizde olan bir süreçtir. Çocukluk döneminde uykunun önemi ise sandığınızdan çok daha büyüktür. Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak ve uyku alışkanlığı yaratmanın inceliklerini keşfetmek için Psikolog Nur Dinçer Genç’in önerilerini dinlemenizde fayda görüyoruz.

cocuk-oyun.jpg

Hareket, hareket, hareket…

Yatmadan önce bebeğinize küçük bir masaj, uygulaması kolay jimnastik hareketleri ve çocuklarınızla oyunlar oynamanız onların efor sarfetmesine ve uykuya daha çabuk dalmalarına yol açacaktır.

Uykunun da bir saati olmalı!

Alışkanlık ve rutin döngünün belirli bir saate bağlı kalarak oluştuğunu unutmayın. Bebeğiniz veya çocuğunuzu her daim aynı saatte uykuya yatırmaya özen gösterin.

Sıcaklığa dikkat

Çok sıcak veya çok soğuk odalarda sadece çocuğunuz değil siz de yatmamalısınız. Sağlığın ve uyku kalitesinin bozulmasına yol açabilecek bu sıcaklık dengesi sorunu, çocuğunuzun uyku kalitesine zarar verecektir.

Kaynak

Bu haber toplam 18338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler