1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar Derneği'nden Sağduyu Çağrısı

Psikologlar Derneği'nden Sağduyu Çağrısı

Son dönemde yaşanan terör eylemleri, parti binalarına ve basın yayın kuruluşlarına yönelik şiddet vb... olaylar hakkında TPD tarafından yazılı kamuoyu duyurusu yayımlandı. söz konusu duyurunun ayrıntıları şöyle:

A+A-

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ

YAŞANANLAR KARŞISINDA ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, YASTAYIZ VE GELECEK İÇİN ENDİŞELİYİZ AMA ÇARESİZ YA DA UMUTSUZ DEĞİLİZ.

Her geçen gün daha da yıkıcı bir hale gelen çatışmalara bağlı olarak artan şehit haberleri ile sivil, kadın, çocuk, genç, yaşlı gözetmeyen insani kayıpların tetiklediği ayrımcılık uygulamaları ve nefret söylemi toplumsal yaşamı tehdit edecek boyutlara vardı.

Yaşananlar karşısında üzgünüz, kızgınız, yastayız ve gelecek için endişeliyiz. Ama bu koşullara ve gerçeklere rağmen, çaresiz veya umutsuz değiliz!

BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİ GÜÇLENDİRİLMELİDİR

İnsanlara, binalara, kurumlara, farklılığı temsil eden her tür sembole, değere ve yaşam biçimine yönelik tehditler ve saldırılar karşısında sorumluluk sahiplerini uyarıyoruz ve birlikte yaşama iradesinin güçlendirilmesi ihtiyacının altını güçlü bir şekilde çiziyoruz.

Ruh sağlığı sahasındaki tüm profesyonellerimiz ve gönüllülerimizle Türk Psikologlar Derneği olarak, barış için, insan hak ve özgürlükleri için, farklılıklarımızla birlikte kardeşçe yaşayacağımız bir dünya kurmak için tüm gücümüzle emek vermeye, çalışmaya hazırız.

 

Türk Psikologlar Derneği

Genel Merkez yönetim Kurulu

--

Değerli Meslektaşlarımız,

Psikologlar olarak çözüme ve barışın tesisine nasıl katkıda bulunabileceğimizi birlikte düşünmek ve bir an önce harekete geçmek için siz meslektaşlarımızı TPD şubelerimizde düzenleyeceğimiz toplantılara davet ediyoruz.

Toplantı tarihlerini en kısa zamanda iletişim adreslerimizden duyuruyor olacağız.

Web sitesi: www.psikolog.org.tr

Facebook: www.facebook.com/TurkPsikologlarDernegi

Twitter: www.twitter.com/TPDBilgi

 

Bu haber toplam 6358 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.