1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Prof. Öğet Öktem ve Cem Kaptanoğlu İhraç Edildi

Prof. Öğet Öktem ve Cem Kaptanoğlu İhraç Edildi

Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevinden ihraç edilenler arasında Türkiye'nin yakından tanıdığı ruh sağlığı uzmanları var...

A+A-

Derleme Editörü: Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde görevli 330 akademisyen de ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu'da var. 


cep.jpg


Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu'ndan açıklama geldi. Kaptanoğlu, "Barışı savunduğumuz için üniversiteden atıldık. Gerekçe bu olunca da üniversitenin barışı savunanları savunması beklenir. Üniversiteler barışı savunanları savunamadı" dedi.

Yeni KHK ile ihraç edilen 330 akademisyenin arasında Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu Öget Öktem Tanör de bulunuyor.

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde görevli 330 akademisyen de ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu Prof. Dr. Öget Öktem Tanör de var.

TÜRKİYE'DE İLK İSİMDİ

Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu olan 82 yaşındaki Profesör Dr. Öget Öktem Tanör de var. Türkiye’nin ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Tanör, çok bu alanda çok sayıda isim yetiştirdi. Tanör aynı zamanda 2002 yılında hayatını kaybeden Anayasa profesörü Bülent Tanör'ün eşi.


oget.jpg


AK PARTİDEN TEPKİ: LİSTE YÖKE YENİDEN GÖNDERİLECEK

OHAL kararnamesiyle 330 akademisyenin üniversitelerden uzaklaştırılması AK Parti’nin Grup Yönetim Kurulu toplantısında da önemli başlık oldu. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ: Akademisyenlere Sahip çıkın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, görevden uzaklaştırılan akademisyenler için özel bir çalışma gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Öncelikle akademisyenlerin görevlerine iadeleri için çaba harcanacak.

Sonuç alınamazsa akademisyenlere iş bulunması için düğmeye basılacak. Bu çerçevede akademisyenlerin, CHP’li belediyelerde danışman veya farklı bir statüde işe yerleştirilmelerinin mevzuata uygun olup olmadığı araştırılacak

Bu haber toplam 9683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.