1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Prensesler de âşık olduğu adamla evlenebilir!

Prensesler de âşık olduğu adamla evlenebilir!

İsveç prensesi ile 2002'de fitness eğitmenliğini yaparken âşık olduğu Daniel Westling, 19 Haziran'da evleniyor. Düğün nedeniyle iki hafta boyunca tüm şehirde kutlamalar yapılacak

A+A-

İsveç prensesi Victoria, uzun bir bekleyişten sonra nişanlısı Daniel Westling'le evleniyor. Uzun bekleyişin sebebi ise Westling'in bir fitness eğitmeni olması. Geleceğin kraliçesinin soylu olmayan bir adamla evlenmek istemesi, ülkede uzun süre tartışıldı. Çünkü bu fitness eğitmeni, müstakbel kralları olacaktı. Yıllar boyunca evlenebilecekler mi, evlenemeyecekler mi dedikoduları almış başını gitmişken, beklenen oldu ve bu evliliğe izin çıktı! Düğün tarihi, 19 Haziran. Her türlü ayrımcılığa karşı çıkan, dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğradığını belirten herkese kapısını açan, insan hakları savunucusu bir ülkenin prensesi, sadece soylu olmadığı için âşık olduğu adamdan vazgeçecek değildi herhalde... Prensesin kalbini çalan adamın tam adı, Daniel Olof Westling. Müstakbel kralımızın hikâyesi, 15 Eylül 1973'te, İsveç'in, tarihi 1404'lere giden şehri Örebro'da başlıyor. Özel fitness hocalığı yapan Westling'in Stockholm'un merkezinde Balance Training adında üç tane fitness salonu var. Prenses Victoria'yla 2002 yılında onun özel antrenörüyken tanıştı. Prensesle ilişkileri de aynı yıl başladı. Prenses Victoria ile Westling'in nişanlanması için resmi onay, prensesin babası Kral Carl XVI Gustaf ve İsveç hükümeti tarafından 24 Şubat 2009'da verildi. Genç çift, düğün tarihi olarak prensesin annebabasının 34. evlilik yıldönümü olan 19 Haziran'ı seçti. Düğün, şehrin tarihi adası Gamla Stan'daki Storkyrkan (The Great Church) adıyla bilinen kilisede yapılacak. Peki İsveç kralı olmak ne demek? Öncelikle kralın hiçbir politik gücü yok. Ulusu temsil etmek veya önemli yabancı yetkililer karşılamanın yanı sıra her yıl Nobel Ödülleri'ni dağıtmak, en önemli görevleri arasında.

İYİ EĞİTİMLİ PRENSES SEVERSE...

Peki fitness hocasıyla evlenmeyi kafasına koyan bu prenses nasıl biri? İsveç veliahdı Victoria Ingrid Alice Désirée, 1977 doğumlu. Ailenin en büyük çocuğu olduğu için, ileride kraliçe olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yale Üniversitesi'nde farklı dallarda eğitim aldı. Birleşmiş Milletler'de çalıştı. İsveç'in Avrupa Birliği başkanlığı yaptığı yıllarda, yönetim eğitimi aldı. Bunlar, prensesin uzun özgeçmişinden birkaç örnek... Victoria'nın şimdiye kadar iki erkek arkadaşı olmuş. Biri Amerika'da yaşadığı yıllarda birlikte olduğu Daniel Collert. İkincisi ise müstakbel eşi. Böylece tüm gözler Westling'in üzerinde toplandı. Çiçeği burnunda nişanlılar, 2002'nin temmuzunda, Victoria'nın yakın bir arkadaşının doğum günü partisinde öpüşürken bir fotoğrafçıya yakalandılar ve böylece ilk birlikte fotoğrafları basında yer aldı. Onlar, aşklarını kabul ettirdiler ve bir ay sonraki düğünlerine ise herkes davetli!

SABAH

Bu haber toplam 4311 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.