1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. ÖSS ve OKS için uzman önerileri

ÖSS ve OKS için uzman önerileri

İyi bir nefes almak, iyi bir nefes vermekle başlar. Nefes egzersizine başlamadan önce, sağ elinizi göbeğinizin hemen altına koyun, sol elinizi göğsünüzün üzerine koyun ve gözlerinizi kapatın...

A+A-

AKŞAM - Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, öğrencilerin sınav kaygılarını, nefes egzersizi, fiziksel egzersiz ve hayal kurma gibi gevşeme tekniklerini kullanarak azaltabileceklerini bildirdi. Prof.Dr.Verimli, OKS ve ÖSS’ye az zaman kaldığını, bu nedenle de öğrencilerde sınav kaygısı artışı görüldüğünü kaydetti. Prof. Dr. Verimli öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“İyi bir nefes almak, iyi bir nefes vermekle başlar. Nefes egzersizine başlamadan önce, sağ elinizi göbeğinizin hemen altına koyun, sol elinizi göğsünüzün üzerine koyun ve gözlerinizi kapatın. Nefes almadan önce ciğerinizi iyice boşaltın. Yeni bir nefes almak için birkaç saniye bekleyin. Art arda iki derin nefes aldıktan sonra, kesinlikle 4-5 kez de normal nefes alın. Tüm bu işlemleri günde 40 kez yapın ve bunu alışkanlık haline getirin. Düzenli fiziksel egzersiz yapın. Günün belli bir kısmında zihninizi boşaltarak mutlu bir gelecek hayal edin.” Öğrencilere, ders çalışma saatlerini, ‘’45’er dakika ders, 5 dakika dinlenme ve 10 dakika tekrar’’ olmak üzere 5 saat şeklinde düzenlemelerini öneren Prof. Dr. Verimli, öğrencilerden kimseye aldırış etmemelerini, kendilerine güvenmelerini istedi.

Bu haber toplam 3015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.