1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. ÖSS öncesi neler yemelisiniz

ÖSS öncesi neler yemelisiniz

Balık, ceviz, zeytinyağı, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, pekmez, maydanoz, yeşil biber, kivi, portakal, kuşburnu gibi yiyeceklere mutlaka haftalık ve günlük beslenmenizde yer vermeye çalışın

A+A-

Gül KİREKLO / AKŞAM

ÖSS’ye katılacak adaylara uzmanlardan beslenme önerileri. Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Yeşim Çelik, “Balık, ceviz, zeytinyağı, yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, pekmez, maydanoz, yeşil biber, kivi, portakal, kuşburnu gibi yiyeceklere mutlaka haftalık ve günlük beslenmenizde yer vermeye çalışın” dedi. Çelik, stresi azaltmak ve mutluluk hormonununun artması için de “Tam buğday ekmeği, bulgur pilavı, kepekli makarna, tam buğday unundan yapılmış kekler, süt, yoğurt, ayran, peynir ve muz tüketmeye gayret edin” önerisinde bulundu.

GAZLI YİYECEKLER

Adayların gaz problemi oluşturacak kuru baklagil, lahana gibi besinlerden uzak durulması gerektiğinin de altını çizen Çelik “Başarıyı olumsuz etkileyeceği için kızartma, birçok besinin bir araya gelmesiyle oluşan karışık yemeklerden uzak durun” dedi. Çelik sınav sabahı adaylara şu kahvaltı mönüsünü önerdi:

1 bardak meyve suyu
Dilim peynir
Yumurta
Tam ceviz veya 5-6 badem
4-5 adet zeytin
1tatlı kaşığı pekmez
1 -2 dilim tam buğday ekmeği
1kivi veya 5-6 çilek veya 1 yemek kaşığı
Kuru üzüm
Domates, salatalık

Bu haber toplam 3193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.