1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Onur Tuna: 'Şizofren değilim, olsam doktorum söylerdi’

Onur Tuna: 'Şizofren değilim, olsam doktorum söylerdi’

Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence sanatçı Onur Tuna ile yeni projelerini, farklı karakterleri canlandırmanın psikolojisi üzerindeki etkisini, hayatını ve bilinmeyen yönlerini konuştu.

A+A-

2022’de adını bolca duyacaksınız. Dur durak bilmeden çalışıyor; iki sinema filmi, bir dizi ve yeni bir şarkı… “Pandemi döneminde evde oturmaktansa üretmeye devam etmek istedim” diyor. Onur Tuna’yla buluştuk; yeni projelerini, farklı karakterleri canlandırmanın psikolojisi üzerindeki etkisini, hayatını ve bilinmeyen yönlerini konuştuk: “İlgimi çeken ya da bilgi birikimi ve zekâsı hoşuma giden biri varsa flört edebilirim.”

Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence sanatçı Onur Tuna ile yeni projelerini, farklı karakterleri canlandırmanın psikolojisi üzerindeki etkisini, hayatını ve bilinmeyen yönlerini konuştu.

Söz konusu söyleşide öne çıkan başlıklar şöyle:

Hakan Gence ile Sıkı Muhabbet / [email protected] - Fotoğraf: Emre YUNUSOĞLU


2022 senin yılın olacak gibi... İki film, bir dizi, bir şarkı...

Pandemi döneminde evde oturmaktansa üretmeye devam etmek istedim. Yaşadığımız süreç buna yaradı, diyebilirim. Üretmek çok güzel. Zaten beni ilgilendiren ne ürettiğim; nasıl satacağım kısmıyla ilgilenmiyorum. Dört iş için de elimden geleni yaptım diyebilirim.

O zaman önce ‘Benden Ne Olur?’ filmiyle başlayalım. Film 14 Ocak’ta vizyona giriyor...

Evet, Aslı Kızmaz’ın kitabından uyarlandı. Hazal Kaya, Enis Arıkan, Selin Şekerci... Kalabalık bir oyuncu kadrosu var. Romantik komedi türünde.

Seni şimdiye kadar dramlarda izlemeye alışmıştık. Ne kırdı bunu?

Okuduğumda draması olan işler hep daha çok ilgimi çekti. Katmanlı karakterleri seviyorum. O yüzden draması ağır işlerde oldum şimdiye kadar. ‘Benden Ne Olur?’ romantik komedi ama alışageldik işlerin dışında. Efsanevi aşklardan ziyade hepimizin gün içinde düştüğü durumları iyi anlatan ve analiz eden bir Film. İnsanların bu hikâyeyi izlediklerinde kendilerine yakın bulacaklarını düşünüyorum.

İŞİMDE MUTLUYUM

Peki, çocukluktan beri ilgilendiğin bu dünyaya girerken ne ummuştun, ne buldun?

Özetle mutluyum. İşimi seviyorum. Bir insanın hayatta istediği işi, mutlu şekilde yapması çok değerli. Özü unutmadan oyunculuğa ve müziğe bu şekilde devam ettiğim sürece çok fazla mutsuz olacağımı da düşünmüyorum.

Sizin meslekte kimilerinin arayışı şöhret, kiminin para, kiminin belki de çapkınlık... Seninki sadece oyunculuk muydu?

Ben hep insana dair şeyleri araştırmayı sevdim. Bunlar da yaptığım meslekte hep işe yaradı. Maddi kaygılar tabii ki var ama mutsuzsan işini ne kadar yapabilirsin! Günün sonunda yorulursun ve o kazandığın senin için hiç olur. Ben yaptığım işten mutluyum. Diğer anlattığın konularla da çok ilgilenmiyorum.

İLKOKULDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARIMA BAKIYORUM, ÇİRKİNMİŞİM

Hep böyle yakışıklı mıydın?

İlkokulda çekilen fotoğraflarıma bakıyorum da, çirkinmişim. Sonra ergenlikte ani bir boy atma dönemim oldu. Aşırı ince ve uzundum. Artık 37 yaşımdayım. Bir şeyler fiziksel olarak da tıpkı zihin gibi yerine oturuyor. Ama ben bu ‘yakışıklılık’ lafına çok inanmıyorum…

Ben de bu cevaba inanmıyorum. 1.97 boyunda, mavi gözlü bir adamsın… Nasıl yakışıklılığa inanmıyorsun?

Tasarlanmış ürünler değiliz. Bunun üzerinden de bir şey yapmıyorum. Mesela gitar ya da piyano çalarken yüzümle çalmıyorum. Sadece, sokakta göreceli olarak ilgisini çektiğim insanların  beğenmesi hoşuma gidebilir.

SÖYLEŞİNİN DEVAMI

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-pazar/onur-tuna-sizofren-degilim-olsam-doktorum-soylerdi-41963878

Bu haber toplam 5198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum