1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. OKS'de 3. yerleştirme müjdesi

OKS'de 3. yerleştirme müjdesi

MEB, 8 Haziran'da yapılan OKS sonuçlarını 11 Temmuz'da açıklayacak. hHçbir okula giremeyen ve daha iyi bir okula girmek isteyenlere 3. yerleştirme müjdesi var.

A+A-

HABER7.COM & HURRİYET - Binlerce adaya üçüncü yerleştirme müjdesi de veren yetkililer, "Tercih yaptığı halde hiçbir okula giremeyen adaylar ya da ikinci yerleştirmede bir yere yerleştirilmiş ancak daha üst bir tercihe girmek isteyenler, kayıtlarını almamış olmak şartıyla üçüncü yerleştirmeye başvurabilecekler" dediler.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, bu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) sınavının káğıt okuma işlemlerinin bitmek üzere olduğunu, 11 Temmuz Cuma günü bütün adayların puanlarını öğrenebileceğini bildirdi. Binlerce adaya üçüncü yerleştirme müjdesi de veren yetkililer, "Bu yıl son dakikada aldığımız bir kararla 'Tercihinde yükselme' adı altında üçüncü yerleştirme yapma kararı aldık. Adaylarımızın açıkta kalmasını istemiyoruz. Birinci yerleştirmede bir okula yerleşmiş olan adaylarımız da daha üst bir puanla alan okula geçmek için üçüncü yerleştirmeye başvurabilecek" dediler. Yetkililer, Hürriyet'e şöyle konuştular:

Tam puan alan çok

"Okuma işlemlerinde özel bir sorun yaşamadığımız için sonuçlar beklenen süre içinde açıklanacak. Şu ana kadar tam puan alan aday sayımızın fazla olduğunu söyleyebiliriz. 100'ün üzerinde soruların tamamını bilen öğrenci çıkmasını bekliyoruz. Kontenjan boşluklarını doldurmak için, sadece adayın tercihinde yükselme veya yerinde kalmaya yönelik 'Tercihinde yükselme' uygulaması yapacağız. Tercih yaptığı halde hiçbir okula giremeyen adaylar, ikinci yerleştirmede bir yere yerleştirilmiş ancak daha üst bir tercihe girmek isteyenler, kayıtlarını almamış olmak şartıyla üçüncü yerleştirmeye başvurabilecekler. Kaydını yaptırıp geri alanlar ve kaydını yaptırmayanlar buna başvuramayacak. Ayrıca ikinci yerleştirmede bir yeri kazanan aday, üçüncü yerleştirmede daha üst bir tercihe giremediği taktirde ikinci yerleştirmedeki yerini kaybetmeyecek. Tercihte yükselme talepleri 24-25 Ağustos arasında adayın başvurduğu okul müdürlüğüne yapılacak. Sonuçları da 1 Eylül'de açıklanacak. Sonuçlara göre 2-4 Eylül arasında kesin kayıtlar yapılacak."

Bu haber toplam 2662 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum