1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Mutluluk Hakkında Ne Düşünüyorlar?

Mutluluk Hakkında Ne Düşünüyorlar?

"Mutluluk zor kavram; aynı zamanda çok değişken" diyen ÖZGE YALIN Zaman Gazetesi Pazar Ekinde ünlülerin mutlulukla ilgili düşüncelerini derledi...İşte ayrıntılar...

A+A-

ÖZGE YALIN / Zaman Gazetesi Pazar Eki


Yine de başkalarının mutluluğuna bakmak iyidir, bu başkaları küçük sevinçler icat ediyorsa hele, sizin gözden kaçırdığınız güzelliklere dikkat çekiyorsa daha da iyidir. 'Kimler nelerden mutlu oluyor?' sorusunun cevabını alabilmek için anket yapmanıza da gerek yok üstelik. Coca-Cola'nın hazırladığı 'Mutluluk Kitabı', farklı yaşlardan, meslek gruplarından ve farklı hayat tarzlarından 41 kişinin mutluluk hikâyesine yer veriyor. Kitabın editörlüğünü ve röportajlarını Merih Akoğul üstlenmiş, fotoğraflarını Bennu Gerede çekmiş. Sizin için kitaptan yedi kişi ve yedi mutluluk tarifi seçtik.


Mutlu etmek en büyük mutluluk

Tuvana Büyükçınar Demir/Tasarımcı: Bir kostüm, bir şamdan ya da bir toka; insanı mutlu eden tasarımlar yapmak ve bunu dünyayla paylaşabilmek benim için en büyük mutluluk. Harrods'ta koleksiyonumun satıldığını duyduğumda mutluluktan elbiselerimle denize atlamıştım.

Çocuk için proğramımı bozabilirim

Erhan Cankat/Jinekolog: Bir süredir cuma günleri çalışmıyor, kendime izin verip annemle babama, 80 ve 83 yaşındalar, yemeğe gidiyorum. Bazen ablalarım da katılır bize. En sevdiğim yemekleri yaparlar ve birlikte olmaktan mutluluk duyarız. Bu programı ancak yeni doğacak bir çocuk için bozabilirim.

Yüzümden tebessüm eksik olmaz

Burhan Öçal/Müzisyen: Hayattan hiç şikayet etmem; yüzümden tebessüm eksik olmaz ve hep şükrederek yaşarım. Hayatını müziğe adamış biri olarak, çaldığım müziklerin anlaşıldığını görmek beni çok mutlu eder. Yeniden dünyaya gelsem, yine aynı hayatı, aynı şekilde yaşamak isterim.

Mutluluk için ayrıntılara bak

Mustafa Taviloğlu/İşadamı: Mutlu olmak için büyük şeylere ihtiyaç yok. Dünya muazzam güzelliklerle dolu; örneğin, balkonumda bir zeytin ağacı var, bana öyle güzel duygular veriyor ki. Bakmaya doyamıyorum. İnsan çevreye dikkatle bakarsa, mutlu olacağı birçok ayrıntıyı görecektir.

Mutluyum, çünkü bir ailem var

Sefer Yıldırım/Kışın kestaneci, yazın erikçi: Çalışacak gücümün olması ve insanlarla güzel ilişkiler kurabilmek beni çok mutlu ediyor. Hayatım tezgah kurduğum Hüsrev Gerede Caddesi'ninde de geçse, akşam gidebileceğim evimin ve beni bekleyen ailemin olması en büyük mutluluk nedenim.

Alkıştan mutlu olurum

Haldun Dormen/Sanatçı: Tiyatro beni daima mutlu etmiştir. Çünkü tiyatro, yazarla, oyuncularla, seyirciyle iletişim kurmak ve bir duyguyu paylaşmak demektir. Türkiye'de sahnelenmiş ilk müzikal Sokak Kızı İrma'nın ilk gecesinde aldığımız alkıştan duyduğum mutluluğu asla unutamıyorum.

Mutluluk gözlerde başlar

Sinem Güven Ersönmez/Model: Mutluluk gözlerde başlar benim için. İnsan ne kadar gülerse gülsün ya da mutluyum desin; önemli olan, gözlerindeki ışıltıdır. Onu asla kaybetmemeli. Anne olduktan sonra, kızım Defne'nin de hayata ışıltılı bakması ve mutlu olması en büyük dileğimdir.

Galatasaray'da mutlu oluyorum

Erol Günaydın/Tiyatro sanatçısı: Yatılı okuduğum Galatasaray Lisesi'nde Anadolu'nun her yerinden arkadaşlarım vardı. Ortaoyunu gibiydi oradaki günlerimiz. Onca yıldan sonra hâlâ o arkadaşlarımla görüşmek ve arada bir okulumun bahçesinde oturmak çok büyük mutluluk verir bana.

Benim mutluluğum doğuştan

Kibariye/Ses sanatçısı: Çok fakirdik, büyük zorluklar çektik; ama ben hep mutluydum. Benim mutluluğum doğuştan. Kalp kırmam, insanları üzmem, ailemi severim, büyüklerimi dinlerim. Zaman değişti; ama ben hâlâ Kibariye gibi Kibariye'yim.

Bu haber toplam 9752 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.