1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Kız istemeye vinçle gittiler

Kız istemeye vinçle gittiler

Biyoenerji uzmanı Ramazan Güler, otizm ve down sendromuna dikkat çekmek amacıyla yeğeni için kız isteme törenine vinçle gitti.

A+A-

Biyoenerji uzmanı Ramazan Güler, otizm ve down sendromuna dikkat çekmek amacıyla yeğeni için kız isteme törenine vinçle gitti. Mahallelinin şaşkın bakışları arasında vince binip binanın 5'inci katına çıkan Güler amacını 'yeni evlenecek olan gençleri, sağlıklı çocuk yetiştirme konusunda uyarmak' olarak anlattı.
Kız isteme töreni geleneklerinin sınırlarını zorlayan olay Şişli'de yaşandı. Biyoenerji uzmanı Ramazan Güler yeğeni Yasin Çakır'a kız istemeye vinçle gitti. Yılmaz ailesinin oturduğu binanın önüne vinç kuran Güler, görevlilerin yardımıyla binanın 5'inci katına çıktı.

Mahalle sakinlerinin de alkış ve ıslıklarla destek verdiği Güler, binanın çatı katında ev sahipleri tarafından karşılandı. Güler daha sonra yeğeni için Yılmaz ailesinin kızları Elif'i istedi.

Aileden olumlu yanıt alan Güler, nişan hediyesi olarak genç çifte, aralarında damla sakızının da bulunduğu bazı bitkisel karışımlar verdi.

Güler, "Otizimle mücadelenin bir yönü de bitkilerin doğru kullanımıdır. Bu karışımlar özellikle otizm ve down sendromuna karşı bebeklerin oluşum ve gelişiminde faydalı oluyor" diye konuştu.

Güler nişan ve düğün törenlerinde de benzer sürpizlere imza atmak istediklerini kaydetti.

iha

Bu haber toplam 5482 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.