1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. KADINLARIN CİNSEL SORUNLARININ PSİKOLOJİK NEDENLERİ

KADINLARIN CİNSEL SORUNLARININ PSİKOLOJİK NEDENLERİ

Türkiye’de kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda, 10 kadından 9’u cinsel yaşantısından mutsuz olduğu ortaya çıkmıştır.

A+A-

Bu mutsuzluğun kişinin hisleri ile ilgili olduğu ön görülüyor. Büyük nedenler ise psikolojik nedenler olarak ortaya çıkıyor. İşte kadınların cinsel sorunları ve onun altında yatan psikolojik nedenler…

Yapılan birçok araştırmada cinsel ilişki sırasında özellikle kadınlar partnerine tam anlamıyla katılamıyorlar. Aynı zamanda bu araştırmaların sonucunda kadınlar orgazm olma konusunda zorluklar çekiyor. Peki, bu durumun en önemli nedeninin psikolojik nedenler olduğunu biliyor muydunuz? 

İşte kadınların cinsel problemleri altında yatan psikolojik nedenler…

Eşlerine göre hareket etmeleri dayatılıyor

Sevişme sırasında inisiyatif almaktansa erkeğin isteklerini ön plana koyuyorlar. Yani dayatılan istekleri uyguluyorlar ve cinsel hayatlarından mutsuz oluyorlar.

Stres, üzüntü cinselliği etkiler 

Yaşanan ekonomik zorluklar, yaşanılan sağlık problemleri gibi durumlar cinsel hayatta ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olur.

Cinsellikten uzak yetiştiriliyorlar

Mahalle baskısı, örf ve adetler gereği cinsellikten uzak yetiştiriliyorlar. Bu yüzden neyin cinsel olarak uyarıcı olduğunu çoğu zaman bilmiyorlar ve dile getiremiyorlar.


erkek-sorun-kisirlik-nedenleri.jpg


Ailede cinselliğin değersizleştirilmesi 

Vajinismus olan kadınların pek çoğunda ailelerinin cinselliği değersizleştirdiği gözleniyor. Bazı ailelerde kadın ve erkek rolleri kesin olarak ayrılırken, cinsellik sadece erkeklerin istediği bir şey olarak görülüyor, hatta kız çocuklarına cinsellik ve cinsel organları kirli olarak yansıtılıyor.

Kısıtlı ön sevişme 

Kadın cinselliğinde ön sevişmenin yeri tartışılmazdır. Ön sevişmenin yeterliliği cinsel ilişkideki uyumu arttırır.
 

Bu haber toplam 7331 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.