1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Koronavirüs cinsel ilişki yoluyla bulaşır mı?

Koronavirüs cinsel ilişki yoluyla bulaşır mı?

Koronovirüsün yaşamın çeşitli alanlarına etkileriyle ilgili her geçen gün sorular artıyor. BBC Türk "Koronavirüsün Cinsel Yaşama Etkilerini araştıran bir haber hazırladı. İşte detaylar

A+A-

"Koronavirüs cinsel ilişki yoluyla bulaşır mı?" diye düşünüp, çekindiğinizden kimseye soramamış olabilirsiniz.

Koronavirüs ve seksle ilgili gerçeklerle rivayetleri birbirinden ayırmak için, bu konudaki sorularınızı uzmanlara yönelttik.

Dr Alex George acil serviste çalışan bir doktor, Alix Fox ise daha önce BBC'de de programlar yapmış cinsel sağlık uzmanı bir gazeteci.

Koronavirüs salgını döneminde seks güvenli mi?

Dr Alex George: Bir ilişki içindeyseniz, bu kişiyle birlikte yaşıyor ve aynı ortamı paylaşıyorsanız, seks durumunuzda bir değişiklik yaratmaz. Fakat ikinizden biri koronavirüs belirtileri gösteriyorsa aranızda güvenli mesafeyi korumalı ve evin içinde bile bir izolasyon uygulamalısınız. İdeali, evde bile herkesin iki metreden fazla birbirine yaklaşmaması aslında ama bunun gerçekçi olmadığını biliyoruz.

Alix Fox: Siz hastalığı hafif geçiriyor olsanız bile partnerinizin de aynı şekilde rahat geçireceğini düşünmeyin. Dolayısıyla belirtiler varsa sevgilinizden uzak durun.

Yeni kişilerle cinsel ilişkiye girmek tehlikeli mi?

Dr Alex George: Şu ortamda yeni kişilerle cinsel ilişki kesinlikle tavsiye etmem çünkü sizde virüs varsa diğer kişiye geçirebilirsiniz.

Alix Fox: Virüsü taşıyan bazı kişilerin herhangi bir hastalık belirtisi göstermediğini de unutmayın. Dolayısıyla tamamen sağlıklı hissediyor olsanız bile virüsü başkalarına geçiriyor olmanız mümkün ve bu da onların da virüsü yakın temas ile başkalarına geçirmesi demek.


Devamı için tıklayınız

Bu haber toplam 60428 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.