1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. IQ'su Düşük Diye Cinsellik Yasaklandı!

IQ'su Düşük Diye Cinsellik Yasaklandı!

İngiltere'de bir yüksek mahkeme hakimi, düşük IQ seviyesine sahip bir erkeğe cinsel ilişki yasağı koydu

A+A-

İsmi ‘Alan’ olarak açıklanan 41 yaşındaki adamın IQ seviyesi 48. Alan, birlikte yaşadığı bir erkekle ilişkisi olduğu ve bunun devam etmesinin kendisini mutlu edeceğini söylese de hakim adamın ‘şiddetli seks dürtüsünün’ uygunsuz olduğuna, 48 IQ ve öğrenme güçlüğüyle ne yaptığını bilmediğine karar verdi. Davada söz alan psikiyatrist ise Alan’a seks eğitimi verilmesi kararının çıkmasına engel olmaya çalıştı. Hakim, seksin insanın en temel fonksiyonlarından biri olduğundan, davanın ‘yasal, entelektüel ve ahlaki’ olarak karmaşık olduğuna ve dikkatle incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ardından da Alan’ın bu tür eylemlerle ilgili sağlık risklerini anlayabilme yönünde zihinsel kapasiteye sahip olmadığından, başkalarıyla cinsel ilişkiye girmemesi gerektiğini belirtti.

Barınağa yerleştirilecek

Karar uyarınca, Alan yerel yetkililerin yakın gözetimi altında olacak, kararı ihlal etmemesi için barınak sağlanacak. Hakim ayrıca, gelecekte seks yapmasının engellenmesinin de Alan için en iyisi olduğunu ifade etti.

Bu, İngiltere’de az bilinen bir yetkili makam olan ve duruşmaları kapalı kapılar ardından yapılan Koruma Mahkemesi’nin önüne gelen son tartışmalı dava. 2005 tarihli Zihinsel Kapasite Yasası uyarınca bu mahkeme hakimlerinin yeterli zihinsel kapasiteden yoksun insanlar hakkında ameliyat olma, zorunlu kürtaj, yaşam ünitesinin kapatılması, zorunlu doğum kontrolü gibi ölüm-kalım zamanlarındaki kararları alıyor. Son davanın öznesi Alan, ‘girişken’ ve ‘gücü yerinde bir erkek’ olarak tanımlanıyor, ama zihinsel işlevlerinde ciddi bir yetersizlik olduğu belirtiliyor. Belediye meclisi tarafından kendisine tahsis edilen bir evde yaşayan Alan burada Kieron adlı bir erkekle ilişki yaşıyordu.

Radikal

Bu haber toplam 5277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum