1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İlker Başbuğ Tahliye Edildi

İlker Başbuğ Tahliye Edildi

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlaline hükmettiği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye edilmesine karar verdi.

A+A-

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlaline hükmettiği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye edilmesine karar verdi. Kararı veren mahkeme Başbuğ'a 'yurtdışı yasağı' koydu. İlker Başbuğ akşam saatlerinde tahliye oldu.

"SERBEST BIRAKILMAM BİR BAŞLANGIÇTIR"

Bugün benim serbest bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle ve yüreğimle inanıyorum ki Silivri'de Hasdal'da Sincan'da Maltepe'de benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır Mamak, Hadımköy dahil. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmam hürriyetimin kazanmamın hiçbir anlamı olmaz. Çünkü ben ne kadar suçsuz isem bugün geride bıraktığım Tuncer Kılıç Paşa, Hurşit Tolon Paşa, Bilgin Balanlı Paşa, Hasan Issız Paşa diğer tarafta Doğu Perinçekler, Tuncay Özkanlar da benim gibi suçsuzdur. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki; bugün benim serbest bırakılmamda kullanılan gerekçeler hepsi için de geçerlidir. Dolayısıyla en yakın zamanda hepsinin bu zindanlarda tutsak tutulan ve son günlerin deyimiyle kumpaslarla buralarda tutsak tutulanlar mutlaka ve mutlaka en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır bundan eminiz bunu hiç bir güç durduramaz. 

Bu haber toplam 3802 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.