1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HelloMind Uygulaması Nedir? Nasıl Çalışır?

HelloMind Uygulaması Nedir? Nasıl Çalışır?

Psikolog uygulaması olarak son dönemlerde büyük bir popülerliğe sahip olan HelloMind, her telefonda yer almaya başladı.

A+A-

Derleyen: Maruf BEÇENE


Ruh sağlığı son dönemlerde daha da önem kazanmaya başlarken, mobil uygulamalarda da bu yönde bir eğilim görülüyor. Bu bakımdan kişilerin farklı konularda yardım alabileceği ve hayatını kolaylaştırabileceği uygulamalar geliştirilirken, bu uygulamalar arasında en çok dikkat çeken HelloMind oldu. HelloMind adının verildiği uygulama kişisel psikolog olarak tanımlanırken, bu uygulama ile birlikte kişiler iyi bir destek alabilecek

Özel Olarak Geliştirildi

Jacob Strachotta 20 yıllık tecrübesi ile bu uygulamanın geliştirildiği belirtilirken, HelloMind sayesinde kişilerin ek bir terapiye ya da psikolojik desteğe ihtiyacı olmayacağı ifade ediliyor. Bu ifadeler her ne kadar bir mobil uygulama için oldukça fazla olsa da milyonlarca kullanıcı şimdiden uygulamayı denemiş durumda.

Jacob Strachotta 20 yıllık tecrübeye sahip bir Hipnoterapist ve aynı zamanda uygulamadan sorumlu kişi. Uygulamanın çıkış noktası Strachotta’nın hipnoz tekniği. Bu uygulam, tekniğin insanlar üzerinde olan faydalarını deneme imkanı sunuyor. Bu uygulamadan sonra. kullanıcıların ekstra bir terapiste veya terapiye ihtiyaç duymayacağı söyleniyor Peki tam olarak sistem nasıl işliyor?

HelloMind kişilerin duygusal bölümünü hedef alırken, kişilerin kötü hissettiği durumları unutturmaya çalışıyor. Uygulama içerisinde çok farklı bölümler yer alırken, kilo ve uyku gibi sorunlara yönelik özel yöntemler HelloMind ile sunuluyor.

Uygulamanın Amacı

Uygulamanın asıl amacı beynimizin duygusal bölümünün aldığı karar mekanizmasına olumlu etkilerde bulunup bizi duygusal olarak kötü hissettiren durumlardan kurtarmak. Öncelikle kullanıcının yapması gereken ilk şey ihtiyaç duyduğu veya kendisinde çok fazla hissettiği bir problemi en azından hafifletmek adına terapi seçeneklerinden kendisine uygun olanı seçmek. Uygulama içindeki tedavi seçenekleri hiç de azımsanmayacak seviyede. Kullanıcılar stres, kaygı, kilo, uyku, motivasyon ve kişisel güven gibi seçeneklerden birini seçerek ilk adımı geçmiş oluyor.

Bu adımın ardından kullanıcı alt seçeneklerde seçeceği opsiyon ile ikinci adımı da tamamlamış oluyor. Uygulama içinde ana başlıkların altındaki alt başlıklar ile beraber toplam 250 farklı tedavi çeşidi sunuyor. Bu da uygulamanın ne derece geniş bir yelpazede olduğunun ve hitap ettiği kitlenin ne derece büyük olduğunun bir göstergesi. HelloMind şehrin kargaşasından ve stresten biraz da olsa uzaklaşmak ve kendini daha hissetmek isteyenler için farklı bir tecrübe olabilir.

Altbaşlıklar dahil olmak üzere kişileri 250 farklı tedavi seçeneği beklerken, kişiler kendilerine uygun bir tedavi yöntemi belirleyerek kendisini daha iyi hissedebiliyor. Şu anda uygulamanın sadece iOS versiyonu mevcut. Bu bakımdan Android işletim sisteminde HelloMind deneyimi elde etmek mümkün değil.


Kaynaklar: 

  • http://www.teknoport.com/haber/kisisel-mobil-psikolog-hellomind-705.html
  • http://www.log.com.tr/kisisel-psikolog-uygulamasi-hellomind-ile-tanisin/
Bu haber toplam 11047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.