1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fener Ol'da son rakamlar açıklandı!

Fener Ol'da son rakamlar açıklandı!

Fenerbahçe Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, sarı-lacivertli takımın 4 Nisan'da başlattığı Fener Ol kampanyasıyla ilgili son durumu anlattı.

A+A-

Karaçam, "Bugüne kadar ne oldu? 414 binin üzerinde işlem gerçekleştirildi" dedi. Sadece SMS'le şimdiye kadar yaklaşık 6.5 milyon TL toplandığı belirtildi

Fenerbahçe Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, Fenerbahçe TV’de “Fener Ol” kampanyası ile ilgili bilgiler verdi ve sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Kampanya ile ilgili çok sayıda soru aldıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, bu kampanyanın aynı zamanda bir örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi. Yapılan çalışmaları anlatan Karaçam, 412 bin üzerinde işlemin gerçekleştiğini duyurdu.

Burhan Karaçam'ın açıklamaları şöyle:

"Nasıl bir organizasyon içindeyiz ve bu kampanya nasıl bir emek verilerek yürütülüyor? Buradan başlayalım…
Bu kampanyada çok geniş bir taraftar kitlesini hedef aldık ve bunu çeşitli gruplara böldük. Burada bunu basite indirgeyerek 4 grup içine aldım, ama grup sayılarımız çok daha farklı. Özet olarak;

1-Kurumsal, büyük kurumlar.
2- İş sahipleri, iş insanları.
3-Yurt dışındaki Fenerbahçeliler ve Fenerbahçe dostları.
4- Kitlesel grup, gönüllü bireylerimiz.

1-Sayısal olarak baktığımızda kurumsal hedefimiz 600’ün üzerinde. Bu rakam 1000’e kadar da gidebilir.

2-İş insanlarında bu rakam 5 binin üzerinde. Şu anda 4 bin 700 rakamlarına ulaşmış durumdayız. Kişi-kişi, isim-isim bu rakamlara geldik.

3-Yurt dışında bu tamamen tahmini. Oradaki rakamımız derneklerimizin faaliyetlerine de bağlı. Bizim de temaslarımıza da çok bağlı.

4-Bir de esas gönüllü kitlemiz. 1 milyon üzeri katılım olarak diye düşündüğümüz ve hedeflediğimiz bireylerimiz. Taraftarlarımız, camiamızın fertleri. Her kesimden gelenler ve Fenerbahçe dostları.

Bu ayırdığımız gruplarla nasıl bir temas içerisindeyiz? İletişimi ne şekilde kuracağız?

1-Kurumlara bire bir gidiyoruz. Randevular alınıyor. Görüşmeler yapılıyor. Sadece kurum sahipleriyle değil aynı zamanda kurum çalışanları da kampanyaya katılıyorlar. Dolayısıyla zaman gerektiren ve emek alan bir durum.

2- İkinci grupta birebir görüşmeler olduğu gibi, sayıda çok yüksek olduğu için bir takım daha küçük gruplar salon toplantılarını organize ederek; bu gruplara ulaşmak hedefindeyiz. Bu çalışamalar başlamış durumda.

3- Köln'de 17 Mart’ta yaptığımız toplantıyla, yurt dışı organizasyonlarına başladık. Bunlarda da bire bir görüşmeler, grup ve salon toplantılarımız var.

4- Dördüncü grup olan gönüllü bireylerde ise burada çok daha fazla kanal ve çok daha fazla temas imkanı kuruyoruz. İlkini 4 Nisan gecesi Fenerbahçe TV’de hep birlikte lansmanını yaptığımız o programdı. Sosyal medyayı çok etkin kullanıyoruz. Yine burada da çeşitli grup ve salon toplantılarımız var. Saha çalışmalarında bire bir teması da hedefliyoruz. Birçok uygulanacak sosyal etkinliklerle sürekli bu kampanyanın içinde tutacağız.

Birinci grupla ilgili olarak 2 Yönetim Kurulu Üyemiz tamamen bu konuya odaklanmış durumda.

İkinci grubun sorumluluğunu 5 Yönetim Kurulu Üyesi üstlenmiş durumda.

Yurt dışında 3 Yönetim Kurulu Üyemiz organize oluyor. Dünya’nın her köşesindeki Fenerbahçelilere ulaşacak organizasyon içerisindeyiz.

Dördüncü gruptan ben sorumluyum. Benimle birlikte 20 gönüllü bölge yetkilimiz var. O 20 yetkilimiz, 40 il ve alan sorumluları ile bir arada çalışıyorlar. Alan sorumlularına destek olan 4 binin üzerinde saha sorumlumuz var. Burası tam bir kitle organizasyonu içerisinde hareket ediyor ve bu ekipler tamamen saha içinde çalışmalarına devam ediyorlar. Örneğin Cuma günü İzmir’e gideceğim. Mayıs’ta Adana Mersin bölge toplantılarına katılacağım. Ankara’da olacak. Haftalar itibariyle organizasyonlar devam edecek.

Buralardan Kulübümüze nasıl kaynak aktarımı yapılacak?

Kurumsallarla birebir görüşme yaptığımız için, buna direkt katkı diyoruz. Çeşitli kanallardan da olabilir. Doğrudan doğruya kulübe de verebilirler. Banka hesaplarımıza aktarabilirler. Çek yazabilirler. Çeşitli taksitlerle de ödeme yapabilirler.

İkinci grupta ön gördüğümüz ödeme kanallarımız; kredi kartı. En önemli kanalımız Bu ilk sırada yer alıyor. Bankalardan havale ve eft ile bu katkıları elde ediyoruz. Burada da 5 banka ile çalışıyoruz. 5 bankanın dışında da birçok bankadan buralara gelebilir. Herkesin farklı banka hesapları var.

Bir benzer durum yurt dışında da geçerli. Yurt dışından kerdi kartları ve çeşitli banklardan eft ve havale ile ödeme yapılabilir. Kurmuş olduğumuz sistem Amerika’dan bile sorunsuz ödemelerin, katkıların gelmesine imkan sağlıyor. Sistem tıkır tıkır çalışıyor. Yurt dışında yaşayan Fenerbahçelilere tekrar sesleniyorum. Çok kolay katkıda bulunabilirler. Bir de Avrupa için havuz banka kullandık. Bunların hepsi fenerbahce.org/fenerol adresine girdiklerinde tüm detayları burada görebilirler. Sistemdeki küçük engeller bir hafta içinde tamamen kaldırıldı.

Dördüncü grupta kredi kartı, havale ve eft'nin yanı sıra Türkiye içinde SMS ile ödeme yapılabiliyor. 3 telefon operatörümüz SMS yoluyla ve tamamen bedelsiz olarak, aynı zamanda buradaki bankalarda herhangi bir bedel talep etmeden kampanyamızı destekliyorlar. Yoğun olarak kullanılan kanalda SMS oldu.

Aynı zamanda bizzat kulübe gelip katkıda bulunmak isteyenler içinde makbuz karşılığında bu katkılarını alabiliyoruz.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.