1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. "Evlenmeden Olmaz" Diyenler Mutlu!

"Evlenmeden Olmaz" Diyenler Mutlu!

ABD'nin Brigham Young Üniversitesi tarafından 2 bin 35 evli çift arasında yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı.

A+A-

 

ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN ÇIKANLAR

ABD'de iki bin evli çift arasında yapılan bir araştırmaya göre evlenmeden önce seks yapmayan çiftler daha mutlu, daha istikrarlı bir ilişkiye ve daha tatmin edici bir cinsel hayata sahip

ABD'nin Brigham Young Üniversitesi tarafından 2 bin 35 evli çift arasında yapılan araştırmanın sonuçları Family Psychology (Aile Psikolojisi) dergisinde yayımlandı.

% 22 DAHA İSTİKRARLI

Araştırmacılar, cinsel ilişkiye girmek için evlenmeyi bekleyen çiftlerin ilişkilerinin, daha önceden ilişki kuran çiftlerinkine göre yüzde 22 daha istikrarlı olduğunu belirtti. Beklemeyi tercih eden çiftlerin, cinsel yaşamlarında tatmin oranlarının yüzde 20, 'cinsel yaşam kalitelerinin' de yüzde 15 arttığı anlaşıldı. Bu çiftlerin yüzde 12 oranında daha iyi iletişim kurduğu da belirlendi. Türkiye'deki uzmanlara zaman zaman cinayetlere bile sebep olabilen 'bekâret' konusunda görüşlerini sorduk. Hiç cinsel ilişkiye girmeden evlenenlerin daha mutlu olabileceği görüşünü destekleyenler olduğu gibi, 'bekaretin' tek başına mutluluk için yeterli olmadığını söyleyenler de oldu. Seksolog Akif Poroy, "Cinsellik, evliliğin temel noktasıdır. Aşk ile evlenilirse çoğu zaman mutluluk yaşanır" derken diğer uzmanların konuyla ilgili görüşleri ise şöyle:

KIYASLAMAK YANLIŞ

Çukurova Üni. Fizyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Özgünen: Eğer cahillikten ve deneyimsizlikten gelen olumsuzluklar giderilebilirse, yuvanın temellerinin sağlam atılmasına yol açar. Bu kişiler hayatlarında sadece eşlerini tanıyacaklarından, özellikle de kadınların ihanet etme olasılıkları çok düşüktür. Karşılaştıkları durumları kıyaslama yapmaları mümkün olmadığından da mutlu bir hayat sürdürebilirler.

BATI'DA NORMAL AMA

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Cinsel uyumun evlilik kararında yüzde 20-30 oranında rolü vardır. Türk toplumunda evlilik öncesi seksi tavsiye etmem. "Evlilikten önce cinsellik yaşanmalı" tarzındaki düşünceler gençleri travmatize ediyor. Ancak çiftler Batı toplumuna göre yetiştiyse, cinsellik yaşayabilirler. Cinsel uyumsuzluk, hastalık durumunda söz konusu olur. Kadında vajinismus, erkeklerde ereksiyon kusuru, erken boşalma ya da cinsel bilgi eksikliği nedeniyle olur.

ÖĞRENİLEBİLİR

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Genel Başkanı Dr. Cem Keçe: Cinsellik öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir davranıştır. İlk gece her iki tarafın da tecrübesiz ve bâkire olması çoğu kez yanlış bir başlangıca neden olur ve sorunlu başlayan cinsel hayatı zamanla yoluna koymak her zaman mümkün olmayabilir.

Sabah

Bu haber toplam 6879 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.