1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Eşleri Yanlarındayken Acıları Artıyor

Eşleri Yanlarındayken Acıları Artıyor

Yaygın kanının aksine erkeklerin doğum sırasında eşlerinin yanlarında olması kadınların acılarını azaltmıyor. İngiltere'de gerçekleştirilen araştırmada bazı kadınların eşleri yanlarındayken acıyı daha fazla hissettikleri belirlendi.

A+A-

Doğum sırasında baba adaylarının eşlerinin yanında olması kadınların acıyı daha fazla hissetmelerine yol açıyor. İngiliz  biliminsanlarının gerçekleştirdiği son araştırmada bu sonuca varıldı.

Araştırma sırasında deneklere lazer yardımıyla parmaklarına iğne batırılıyormuş hissi uyandırıldı ve  eşleri yanlarındayken nasıl hissetikleri soruldu. 

Elde edilen  sonuçlar, kadınların doğum sırasında eşlerinin varlığıyla  rahatlattığı yönündeki yaygın kanıyla çelişiyor. Eşlerin aralarındaki ilişki  de acının hissedilmesinde önemli rol oynuyor. 

Eşleriyle daha az bağları olan anne adaylarının doğum sırasında eşleri yanındaysa  acıyı daha fazla hissetikleri belirlendi. Bu durum, kadınların  zayıf ve savunmasız hallerinin eşleri tarafından görülmesini istememelerine bağlanıyor. 

Eşleriyle daha yakın olan anne adaylarının da doğum sırasında eşlerinin yanlarında olması acılarını azaltmıyor.

Bu haber toplam 3307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.