1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Ek kontenjan dağılımı

Ek kontenjan dağılımı

Lisans programlarındaki boş kontenjan 7 bin 354 iken ön lisansta bu rakam 17 bin 7. Boş kontenjanlar özellikle vakıf ve KKTC üniversitelerinde.

A+A-


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçlarına göre; açık öğretim hariç, lisans ve ön lisans olmak üzere bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenci sayısı 505 bin 83. Lisans programlarındaki boş kontenjan 7 bin 354 iken ön lisansta bu rakam 17 bin 7.

Boş kontenjanlar özellikle vakıf ve KKTC üniversitelerinde. Vakıf üniversitelerinin kontenjanı 9 bin 658 iken, KKTC üniversitelerinin 7 bin 663.

ÖSYM, yerleştirme sonrası kayıt yaptırmayan öğrencilerin sayılarıyla ilgili çalışmayı ise henüz sonuçlandırmadı. Bu çalışma bittiğinde ek yerleştirme kontenjanı kesin rakamına ulaşacak.
Ek yerleştirmeden yararlanmak için 2008 ÖSS sonuçlarına göre sınavsız geçiş dahil (kontenjan sınırı olmayan Açık Öğretim Fakültesi hariç) herhangi bir bölüme yerleşmemiş olmak gerekiyor. Ek yerleştirme kılavuzunda belirtilmiş olan bölümleri tercih edebilmek için öğrencilerin puanlarının bölümün taban puanına eşit veya büyük olması gerekiyor. Kılavuzlar ÖSYM sınav merkezlerinden alınacak. Adayların sekiz tercih yapma hakkı bulunuyor. Kontenjan sınırı olmayan Açık Öğretim Fakültesi de tercih edilebilecek.

Bu haber toplam 4963 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum