1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. DRD4 Geni Aldatma İhtimalini Arttırıyor

DRD4 Geni Aldatma İhtimalini Arttırıyor

ABD’nin Binghamton Üniversitesi’nde yürütülen araştırmaya göre, dopamin reseptörü olan DRD4 geninin belli bir türünü taşıyan insanlar, ihanete ve tek gecelik ilişkilere daha yatkın oluyor.

A+A-

Beynin çok amaçlı sinir taşıyıcılarından olan dopamin, motivasyon, ödül ve cinsel tatmin alanlarında büyük rol oynuyor. Beyin kimyasını ve davranışları etkileyen bu genin alkol kullanımı ve kumar alışkanlığıyla ilişkili olduğu zaten biliniyordu. Geçen ay da aynı genin insanların daha liberal görüşlere sahip olmasına neden olabileceği bulunmuştu.

Sadece bu genin işi değil

Araştırma ekibinin başındaki Justin Garcia, genin seksle de ilişkisi olup olmadığını incelemeye başlamış. DNA ve cinsel geçmişi karşılaştıran araştırmada 181 genç yetişkin incelendi. Bu gen varyantını taşıyanların tek gecelik ilişkiler yaşama ve ihanet olasılıklarının taşımayanlara göre iki kat daha fazla olduğu bulundu.

Garcia, “Elbette bu gen tipini taşımayan insanlar da tek gecelik ilişkiler yaşayıp eşlerine sadakatsizlik edebiliyor. Çalışma sadece bu gen türüne sahip olanların bu tür eylemlerde bulunmaları ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu belirtiyor” diyor.

Radikal

Bu haber toplam 8060 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.