1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanlığı Seçimine Katılım Oranı

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Katılım Oranı

Köşk seçimlerine katılım yüzde 74 oldu. 30 Mart'taki yerel seçimde 43 milyon 758 seçmen sandığa giderken dün oy vermeye gidenlerin sayısı ise 39 milyonda kaldı.

A+A-

Tatilciler ve mevsimlik işçilerin bir bölümü sandığa gidemedi. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yine de oylarını artırdı. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanının seçildiği seçimlerde katılım oranının düşük çıkmasında, tatilcilerin ve mevsimlik işçilerin sandığa gitmemesi etkili oldu. Yerel seçimlerde 43 milyon 758 seçmen sandığa gitmesine rağen, dün oy vermeye gidenlerin sayısı 39 milyonda kaldı. Yaklaşık 4 milyon seçmen, tatilde olduğu ve mevsimlik işlerde çalıştıkları için sandığa gitmedi.

ERDOĞAN'IN OYU ARTTI

Seçmen sayısının düşmesine rağmen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Selahattin Demirtaş oy oranlarını arttırdı. 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye 20 milyon 570 bin kişi oy verirken bu seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a 20 milyon 750 bin civarında oy çıktı. Bu sonuçlara göre Erdoğan, oyunu yaklaşık 200 bin arttırdı.

Bu haber toplam 4537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.