1. HABERLER

  2. DUYURULAR

  3. Çocuklar İçin Özgüven Semineri!

Çocuklar İçin Özgüven Semineri!

Dünya'da en dikkat çeken pedagojik yaklaşımlardan Montessori Eğitimi ebeveynleri 0-6 yaş arası dönemi en iyi şekilde yapılandırmaya davet ediyor.

A+A-

Çocuklarda Özgüven Nasıl Oluşur? 

Çocukların hayatı boyunca sahip olacağı özgüven, başarı ve mutluluğun temelleri 0-6 yaşta atılıyor. Dünya'da en dikkat çeken pedagojik yaklaşımlardan Montessori Eğitimi ise ebeveynleri bu dönemi en iyi şekilde yapılandırmaya davet ediyor. Amerika 'nın en önemli Montessori eğitmenlerinden Ayla Şen, Montessori yönteminin 0-6 yaş uygulamalarını örneklerle anlatmak için İstanbul 'a geliyor.

Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği'nin katkılarıyla, 10 Mart pazar günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi-Seminer salonunda düzenlenecek iki ayrı oturumda, Montessori felsefesi nedir ve hayatımıza felsefeyi nasıl aktarabiliriz sorularının cevaplarını 1968'de kurulmuş Princeton Montessori okulu eğitmenlerinden Ayla Şen verecek.

Tüm dünyada 100 yılı aşkın bir süredir uygulanan, çocuğa saygı duyma ve kendi yapma becerisi üzerine odaklı Montessori yönteminin 0-6 yaş uygulamalarını hayattan örneklerle ve videolarla anlatacak Ayla Şen, Amerika'da Princeton Center Teacher Education'dan (PCTE) America Montessori Society Full Credential Sertifikası aldı. 20 yılı aşkın bir süredir Princeton Montessori Okulu'nda 3-6 yaş arası çocuklarla çalışmanın yanında Amerika'da Montessori öğretmeni yetiştiren merkezler içinde en saygınlarından biri olan PCTE'nin (Princeton Öğretmen Egitim Merkezi) tanıtımında yer alıyor. Şen, 2011 'den itibaren, Küçük Kara Balık Çocuk evi'nin danışmanlığını yapıyor ve Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği ile eğitmen eğitimleri düzenliyor.

10 Mart'ta yapılacak program iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek 10.00-12.00 arasında yapılacak oturumda 'Montessori Felsefesi ve 3-6 yaş Uygulamaları' anlatılırken, 14:00-16:00 saatleri arasındaki oturumda 'Montessori Felsefesi genel bakış ve 0-3 yaş Uygulamaları' anlatılacak.

Kayıt için:

http://www.kkbce.com/  adresine elektronik posta atmak yeterli.

Radikal 

Bu haber toplam 4962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.