1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Boşanmalar aile içi şiddeti körüklüyor

Boşanmalar aile içi şiddeti körüklüyor

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan Çocuktaki Değişikliği Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Projesi kapsamında okul müdürleri “Toplumda ve Ailede Şiddetin Azaltılması” konusunda bilgilendirildi.

A+A-

“Toplumda ve Ailede Şiddetin Azaltılması” konulu toplantı Vali Yardımcısı ve proje koordinatörü Dr. Mestan Yayman’ın başkanlığında yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ile, merkez ilçeye bağlı okulların müdürleri ve rehber öğretmenlerinin katıldığı toplantıda, Muğla’da 2008-2009 öğretim yılı içinde uygulamasına başlanılan projenin genel bir değerlendirmesi yapılırken, proje uygulaması konusunda 2009-2010 öğretim yılında takip edilecek yolun ayrıntıları ve sorumlulukları belirlendi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, projenin en önemli amacının, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızdaki değişiklikleri küçük yaştan itibaren anlayarak, ailede ve toplumda şiddetin azaltılması suretiyle, toplum barışının sağlanması olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Yayman, toplumdaki boşanma olaylarının, aile içi ve toplumdaki şiddet olayları ve intiharların azaltılması ile, toplumda huzurun hakim olacağına dikkat çekerek, “Toplumda şiddet azalırsa, yerini huzur alır” şeklinde konuştu.

Projenin uygulanmasında öğretmenlerin ve yöneticilerin rolüne de işaret eden Vali Yardımcısı Yayman, “Toplumsal bir projede, öğretmenler yoksa, o projenin başarıya ulaşma şansı bulunmamaktadır. Onun için de, öğretmenlerin ve yöneticilerin duyarlılığı projeye yansıyacaktır” dedi.

Proje koordinatörü ve Vali Yardımcısı Yayman, toplantıya katılanlara hitap ederken, konuşmasının son bölümünde de, “Sorunlu Adımlar, Sorunsuz Yarınlar” sloganıyla, başarılı bir öğretim yılı dileğinde bulundu.

Proje uygulamasıyla, geçtiğimiz yıl ilk etapta il genelindeki 7 bin öğretmenin eğitiminin yanında, din görevlilerine ve güvenlik kuvvetlerine yönelik olarak da eğitim seminerlerinin verildiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan da, öğrencilere en iyi ulaşabilen meslek grubunun öğretmenler olduğuna işaret ederek, “Onları yoğurarak, geleceğe hazırlayan öğretmenlerdir. Geçtiğimiz yıl yaşanan aksaklıkları bu yıl düzelterek, aile, öğrenci ve öğretmen üçlüsünün en iyi bir şekilde oluşturulmalıdır” diye konuştu.

Toplantıda, proje uygulamasıyla ilgili olarak, hazırlanan bir kitabın okullara gönderildiği belirtilerken, öğretmenlere yönelik olarak geçtiğimiz yıl uygulanan anket sonuçlarının değerlendirilmesi de yapıldı.

İntiharlar ve toplumsal şiddetinin azaltılması ve uzlaşma kültürünün arttırılması, vicdan sahibi merhametli insanların sayısının arttırılması ve toplumda genel olarak uzlaşma kültürünün sağlanması hedeflenerek, Muğla Valiliği’nin koordinatörlüğünde uygulamaya konulan örnek bir proje olarak değerlendirilen proje konusunda öğretmenlere yönelik uygulanan ankete, okul öncesi, ilköğretim ve liselerde görevli toplam 5 bin 996 öğretmenin katıldığı belirlendi. Ankete katılan öğretmenlerin proje uygulamasının, yüzde 15 dolayında yararlı olmayacağı şeklinde yanıt verilirken, yüzde 80-85 oranında yararlı olacağı yönünde görüş bildirdi. Uygulama sonuçlarının başarısı hakkındaki soruya da cevap verenlerin yüzde 4’ü başarısız, yüzde 3’ü de bu konuda kesin bir fikrim yok derken, yüzde 93’lük bölümü projenin başarıya ulaşacağından emin oldukları yönünde görüş bildirdi.

Bu haber toplam 4348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.